2022. szeptember 27., keddMa Adalbert napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 406,00 Ft | USD: 419,00 Ft | CHF: 425,00 Ft
2022.09.27. Adalbert Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 406,00 Ft | USD: 419,00 Ft | CHF: 425,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Fotók és kicsomagolós videó is készült a Facebook még be sem jelentett csodaszemüvegéről

Hirdetés

Fotók és kicsomagolós videó is készült a Facebook még be sem jelentett csodaszemüvegéről

Project Cambria néven fut a Meta (volt Facebook) kevert valóság (AR/VR) szemüvege, amelyről eddig csak egy kicsit rejtélyes videó látott napvilágot, igaz, maga Mark Zuckerberg mutatta be az eszközt. Úgy tudni, a jövő hónapban mutatják be a headsetet (a Meta Quest Prót), azonban a napokban egy nem mindennapi esetről számolt be vele kapcsolatban többek között az Upload VR.

Feltehetően egy hanyag Meta-alkalmazott volt az, aki szállodai szobájába felejtette a szemüveg egy prototípusát, mindenesetre egy, a technológia iránt affinitást érző szállodai dolgozó gyorsan képeket készített, és közzé is tette ezeket az Oculus Quest 2 Facebook-csoportban.  Az egyik képen látható a „Nem forgalmazható – mérnöki minta” felirat, valamint a Meta Quest pro márkajelzés. A csomagolás a Quest 2-jéhez hasonlít, és ahhoz hasonlóan a jobb felső sarokban látható a tárhely mérete, jelen esetben 256 GB.

© Ramiro Cardenas

Hirdetés

© Ramiro Cardenas

Természetesen sokan nem hitték el, hogy a képek valódiak, de az alkalmazott ekkor videót készített arról, ahogyan kibontja a headsetet, és ezt is közzétette (ez a tartalom már nem érhető el). Ahogyan egy korábbi renderelésen is látható volt, úgy tűnik, hogy a headsetnek öt külső kamerája van – három az előlapon és egy-egy mindkét oldalon. Amint az a Meta eredeti kedvcsináló videójából is kiderül, az új vezérlők leválasztják a nyomkövető gyűrűket a fedélzeti kamerák javára a független, belülről kifelé történő követés érdekében. A szállodai alkalmazott nem próbálta bekapcsolni vagy beállítani a headsetet. Azt mondta az UploadVR-nek, hogy a „jogos tulajdonos” visszakövetelte a szállodától.

Bizonyára a képek sem maradnak sokáig a neten, mint ahogyan az is valószínű, hogy az a Meta-dolgozó is új állást kereshet, aki a szállodában felejtett egy ilyen fontos eszközt. És persze az sem kizárt, hogy a szállodai alkalmazott sem ússza meg egy ejnye-bejnyével, hogy kicsomagolta egy vendég tulajdonát.

Ami a szemüveget illeti, a Meta még májusban közölte, hogy az ára „jelentősen” magasabb lesz, mint 800 dollár. Mark Zuckerberg elmondta a befektetőknek, hogy a termék középpontjában a munkahelyi felhasználási esetek állnak, bár a meglévő Quest tartalmakat is futtatni fogja.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Forrás:
http://hvg.hu/tudomany/20220915_szallodaban_felejtett_meta_quest_pro_ar_vr_szemuveg#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Két kamerát tenne a kijelző alá a Samsung, arcfelismerő rendszert csinálna belőlük

Két kamerát tenne a kijelző alá a Samsung, arcfelismerő rendszert csinálna belőlük

A jelek szerint a Samsung egy különleges arcfelismerő rendszeren dolgozik. A holland nyelvű Galaxy Club …