2022. május 20., péntekMa Bernát, Felícia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 384,00 Ft | USD: 363,00 Ft | CHF: 373,00 Ft
2022.05.20. Bernát, Felícia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 384,00 Ft | USD: 363,00 Ft | CHF: 373,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Fájdalomsugár-fegyverrel üldözte el a felé haladó kalózokat egy jacht kapitánya

Hirdetés

Fájdalomsugár-fegyverrel üldözte el a felé haladó kalózokat egy jacht kapitánya

A jachtok között elképesztően drága modelleket is találni, ez az összeg pedig még magasabbra kúszhat, ha a tulajdonosnak egyéb kívánságai is vannak. Ilyen extrákkal foglalkozik cikkében a Times of London is, miközben egy nem mindennapi esetre is kitérnek.

A lap egy névtelen forrásra hivatkozva arról írt, hogy egy ilyen méregdrága hajón korábban energiafegyvert vetettek be, hogy kalózokat futamítsanak meg. Az eset az Arab-tengeren történt, de hogy mikor és kikkel, az nem ismert. A kalózok felfegyverezve, motorcsónakkal érkeztek, és tüzet is nyitottak. A jacht kapitánya ekkor vetette be a meg nem nevezett technológiát.

Videón Izrael új lézerfegyvere, amely 1200 forintból semmisít meg rakétákat

Az amerikai légierő az idén nyáron megkezdi egy lézerfegyver tesztelését – jelentette be hétfőn Jeff Stanley, a légierő tudományos és technológiai fejlesztéseiért felelős helyettes államtitkár a Pentagonban. A helyettes államtitkár azt is közölte újságírókkal, hogy a lézerfegyverrel felszerelt F-15-ös harci bombázó kísérleti repülései pedig a jövő nyáron kezdődnek.

Hirdetés

A beszámolóban fájdalomsugárként emlegetik a fegyvert, ami a jelek szerint a belőle kibocsátott sugarak révén kezdte égetni az emberi bőrt. A támadók állapotáról semmit nem tudni.

Az energiafegyverek néhány éve még sci-finek tűntek, de napjainkban már egyre több olyan kísérlet folyik, amik célja az új típusú harcászati eszközök fejlesztése. Ezek között olyan berendezések is találhatók, amik például fülsüketítő zajt váltanak ki, így megbénítva az ellenfelet vagy akár egy egész alakulatot. Ezeket a fejlesztéseket viszont nagyobb részt katonai laboratóriumokban vizsgálják, megvásárolni nem lehet őket – jachttulajdonosok számára legalábbis nem. Annak azonban, akinek pénze van, valószínűleg ez sem jelent akadályt.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Forrás:
http://hvg.hu/tudomany/20220503_energiafegyver_jacht_kalozok_arab_tenger#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Ő a legöregebb férfi a világon, most lesz 113 éves – elmondta, mi a hosszú életének titka

Ő a legöregebb férfi a világon, most lesz 113 éves – elmondta, mi a hosszú életének titka

Az előző korrekorder, a spanyol Saturnino de la Fuente Garcia valamivel kevesebb mint egy hónappal …