2020. december 3., csütörtökMa Ferenc napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 296,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
2020.12.03. Ferenc Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 296,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Exportálhatóak a jelszavak a Firefoxból

Hirdetés

Exportálhatóak a jelszavak a Firefoxból

Elfelejtett szólni az új főverzió hasznos újításáról a Mozilla.

A héten megjelent a Mozilla Firefox 79, ám mint a frissítésről szóló hírünkben említettük, igencsak sovány lett az átlagos felhasználók számára potenciálisan érdekes újítások terén. Most kiderült, hogy a Mozilla kifelejtette a talán legnagyobb újítását változtatási jegyzékből: a Lockwise jelszókezelőjébe mentett belépési adatok exportálhatóak CSV-fájlban, így könnyen kézi biztonsági mentés készíthető a kritikus információkról.

CSV-ben exportálhatóak a mentett belépési adatok a FirefoxbólForrás: Origo

Sanda gyanúnk szerint az állhat a csend hátterében, hogy a Firefox még nem ad lehetőséget a belépési adatok importálására. Így ha valaki kimenti belőle a belépési információkat, majd újratelepíti a számítógépét, vagy átáll egy másik eszközre, akkor nincs lehetősége a kapott CSV-fájl használatával visszaállítani az információkat a böngésző másik példányában.

Szerencsére van egy kényelmes megoldás erre a problémára: csak be kell kapcsolni a Firefox Sync adatszinkronizáló szolgáltatást, így automatikusan biztonsági mentés készül a böngészőbe mentett adatokról, plusz azok könnyedén visszaállíthatóak a Firefox új példányaiba.

Hirdetés

A Firefox jelszóexportáló funkciója a Főmenü → Bejelentkezések és jelszavak → jobb felső sarokban lévő hárompontos menü → Bejelentkezések exportálása menüben érhető el.

Forrás:
https://www.origo.hu/techbazis/20200731-mozilla-firefox.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Megjött több LG okostévére az Apple TV

Közvetlenül elérhető már az eszközökön a Netflix-rivális. Régi ígéretét beváltva az idei és tavalyi évjáratú …