2022. május 17., keddMa Paszkál napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 369,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
2022.05.17. Paszkál Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 369,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Ennyire egyszerűen még biztos nem csinált GIF-eket a fotóiból

Hirdetés

Ennyire egyszerűen még biztos nem csinált GIF-eket a fotóiból

Igen kedvelt formátummá vált mára a statikus képekbe életet lehelő GIF, és a FlexClip nevű ingyenes GIF-készítővel igen egyszerűen készíthetünk ilyen „kvázi mozgó” képeket meglévő fotóinkból. Ezeket le is tölthetjük, és attól sem kell tartanunk, hogy vízjel fogja majd elcsúfítani őket.

A FlexClip teljes körű használatához létre kell hozni egy ingyenes fiókot. Ezen a webhelyen egyébként videókat is lehet szerkeszteni, azonban ez esetben az ingyenes verziónál meg kell barátkoznunk a vízjellel, de – mint említettük – ez a GIF-készítést nem érinti.

Ha megnyitjuk a GIF-készítő eszközt, akkor mindenekelőtt fel kell töltenünk egy fotót. Ezután a szerkesztő ablakba kerülünk, ahol számos változtatást végrehajthatunk a képen, hála a bal oldali szerkesztő elemeknek. Szöveget is írhatunk például rá, sőt zenei kíséretet adhatunk mellé, amelynél még stílust is választhatunk. Különféle keretekkel, sőt közösségi médiás jelekkel is kiegészíthetjük a fotót, és azt is meghatározhatjuk, hogy milyen képarányú eszközön fogjuk használni.

Hirdetés

© hvg.hu

Előnézet is a rendelkezésünkre áll, így tényleg csak akkor kell a letöltés mellett döntenünk, ha valóban elégedettek vagyunk. Az Export lehetőségre kattintva tudjuk lementeni a számítógépünkre a feltuningolt GIF-et.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Forrás:
http://hvg.hu/tudomany/20220513_fotokbol_gifek_keszitese_egyszeruen#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Egyre biztosabb: jövőre jöhet az első, USB-C-vel szerelt iPhone

Egyre biztosabb: jövőre jöhet az első, USB-C-vel szerelt iPhone

Néhány nappal ezelőtt kelt szárnyra az a bejegyzés, amit az Apple-ügyekben általában pontos információval bíró …