2022. október 7., péntekMa Amália napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 423,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 436,00 Ft
2022.10.07. Amália Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 423,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 436,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Elszabadult a rezsidémon, az alkatrészhiány mellett már amiatt is aggódnak a szerveresek

Hirdetés

Elszabadult a rezsidémon, az alkatrészhiány mellett már amiatt is aggódnak a szerveresek

A zajszint és a vásárlói értékelések érdeklik legkevésbé a válaszadókat szerverbeszerzéskor, derült ki a használt szerver gépeket forgalmazó, ServerElite által végzett online felmérésből. A kutatás nem reprezentatív, viszont mivel közel 900 hazai rendszergazda és informatikai szakember válaszait összegzi, eredménye iránymutató lehet.

A felmérés szerint toronymagasan a legfontosabb szempont a megfelelő alkatrészellátottság, ami a biztonságos üzemeltetés alapja. Ha nincs alkatrész, akkor egy vészhelyzet hosszabb időre is leállíthatja a cég életét, a termelés lenullázódhat, ami kényszerszabadságolással és bevételkieséssel jár. Kimagasló a hazai szerverbeszerzők márkahűsége is, a dobogó harmadik helyén pedig a bővíthetőség áll. Meglepően előkelő helyet foglal el a listán a kereskedővel kialakult kapcsolat is, ahogy a döntés meghozatalában a garanciaidő hossza is kiemelt szerepet tölt be.

© ServerElite

Hirdetés

A ServerElite közleménye idézi Tarjányi Márk rendszermérnököt, aki szerint hamarosan eléri a szerverpiac a mélypontját, de ha a chiphiány nem fokozódik, akkor az árak is tetőzni fognak.

A szakember szerint a rezsidrágulás miatt a cégek elkezdtek jobban figyelni arra, hogy az eszközöknek mennyi a fogyasztása, ugyanakkor a munkafolyamatban a háttérinfrastruktúra elengedhetetlen a bevételek és a profit fenntartásához és növeléséhez, így az áramon lényegesen nem tudnak spórolni.

A világ legolcsóbb árama 500-szor kevesebbe kerül, mint a magyar – ezt használja ki egy magyar vállalkozás

A magyar Enerhash megoldása az energiaszektorban és az adatközpontok piacában rejlő szinergiákat kiaknázva nyújthat lehetőséget a hatékonyságnövelésre. A cég több mint 2,5 milliárd forint értékű magánbefektetést kapott, melynek köszönhetően immár Enerhash-adatközpont növeli az egyik svéd állami energetikai nagyvállalat sarkkörön működő erőműveinek hatékonyságát. A techcég további befektetői tőkebevonást tervez.

A felmérésben a zajszint fontosságára is rákérdeztek, ami a bővíthetőséggel szembe állítva gyakorlatilag elenyésző jelentőséggel bír. Ennek oka az lehet, hogy mivel a szerverek külön helyiségben működnek, az ebből adódó zaj nem zavar senkit. Ez nagyobb problémát jelenthet viszont a kis- és középvállalkozásoknál, ahol szintén a zajszint növekedését választják inkább többen, ha erősebb szervert tudnak ugyanakkora befektetésből realizálni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Forrás:
http://hvg.hu/tudomany/20220920_serverelite_felmeres_szerveruzemeltetok_igenyei_szervervasarlas_szempontok#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2022_9_20

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Egy otthonról dolgozó anyuka fejtette meg Al Capone titkos kódrendszerét

Egy otthonról dolgozó anyuka fejtette meg Al Capone titkos kódrendszerét

Az 1920-as években bevezetett alkoholtilalom következtében olyan gengszterek emelkedtek fel, mint Lucky Luciano, Bugs Morane …