2020. szeptember 26., szombatMa Jusztina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
2020.09.26. Jusztina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Elérhetőek az Instagram QR-kódjai

Elérhetőek az Instagram QR-kódjai

Elsősorban vállalkozások hajthatnak belőle hasznot.

A Japánban való tesztelését követően az Instagram világszerte elérhetővé tette a QR-kódok generálásának lehetőségét, ezzel egyszerűbbé és kényelmesebbé téve a profiloldalak linkjeinek nyilvános megosztását. A felhasználók a mobilapp főmenüjében érhetik el a saját kódjukat, a megtekintése mellett megoszthatják azt más appokon keresztül, továbbá lementhetik képfájlba a további felhasználás érdekében.

Közvetlenül az Instagram appban megtekinthetőek a profiloldalak linkjeit tartalmazó QR-kódokForrás: Instagran

Az Instagram teljesen szabványos QR-kódot vezetett be, így bármely mobilos kódolvasó alkalmazás, vagy ilyen funkcióval ellátott kameraapp képes megnyitni a belékódolt profiloldal linkjét. Ugyan bizonyos élethelyzetekben az átlagos felhasználók számára is jól jöhet a funkció, ám elsősorban üzleteknek találták ki, hogy azok gyorsabban az Instagram-oldalaikra tudják csalni a látogatókat, kitehetik a különféle felületeikre a kódjukat.

A cégek persze eddig is megtehették, hogy maguk készítenek az Instagram-fiókjukra mutató QR-kódot, ám a funkció appba való integrálásával egyszerűsödik a teches találmányok terén kevésbé járatos üzlettulajok dolga.

Forrás:
https://www.origo.hu/techbazis/20200819-instagram-qr-kod.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Kitört a pankráció az EA játéka körül

Teljes árú játékba tett extra hirdetéseket a kiadó. Az EA sportjátékai igazi pénznyomdák: minden egyes …