2022. május 20., péntekMa Bernát, Felícia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 384,00 Ft | USD: 363,00 Ft | CHF: 373,00 Ft
2022.05.20. Bernát, Felícia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 384,00 Ft | USD: 363,00 Ft | CHF: 373,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Egy korszak vége: 30 év után megszűnik az EA Sports FIFA-sorozata, új név jön

Hirdetés

Egy korszak vége: 30 év után megszűnik az EA Sports FIFA-sorozata, új név jön

Komoly változás jön a világ egyik legnépszerűbb focis videójáték-sorozatába. Az Electronic Arts bejelentette, hogy majdnem 30 év után megszűnik az együttműködés a cég és a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség, a FIFA között. Ennek köszönhetően megváltozik a sorozat neve: az utolsó, még a szervezet nevét viselő játék a FIFA 23 lesz, ami még az idei évben debütálni fog.

A cég a FIFA 23 után új névvel jelentkezik majd, ez lesz az

EA Sports FC,

Hirdetés

de az elnevezésről 2023 júliusában árul majd el többet a cég.

A változás nem feltétlenül érinti majd magát a játékot, az Electronic Arts szerint ugyanis az ismert klubok és játékosok továbbra is választhatók lesznek, mivel az EA több mint 300 partner licenszét használhatja, és olyan bajnokságokkal kötött kizárólagos szerződést, mint a Premier League, az MLS, a La Liga, a Bundesliga és a Serie A.

Ennek értelmében jövőre is 30 bajnokság 700+ csapatát, 100 stadionját és több mint 19 ezer játékosát láthatjuk viszont. A különböző játékmódok szintén elérhetők lesznek, azt viszont egyelőre nem tudni, hogy a jövőbeni világbajnokságokat mennyire érinti a változás – írja az Engadget.

A szakítás bizonyos szempontból nem meglepő: a FIFA és az EA között 2021 ősze óta folynak a tárgyalások a folytatásról, ez azonban nem vezetett eredményre. A FIFA évente 150 millió dollárt (kb. 54 milliárd forint) keres az EA-val kötött licensz szerződés révén, minden VB-ciklus után pedig több mint 1 milliárd dollárt kért.

Hogy a játék mennyire lesz képes megújulni a partnerség befejeztével, egyelőre nem tudni. A helyzet viszont az, hogy a rajongók évről évre bosszúsabbak, mert a cég feláldozta a játékot a profit oldalán, a játékmenet minden évben tartalmaz nevetséges elemeket, amelyek teljesen felszámolják a szimulátor illúziót. Ez alól a FIFA 22 sem kivétel. A FIFA már bejelentette, hogy új partnert, partnereket keres egy jövőbeni licenszhez, így a név valószínűleg tovább fog élni a piacon, csak már nem az EA-hez tartozik majd. És ez lehet jó hír is, a gyártót ugyanis ösztönözheti arra, hogy a név hiányát a játékélménnyel küszöbölje ki.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Forrás:
http://hvg.hu/tudomany/20220511_ea_sports_fifa_23_focis_jatek_szimulator#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Ő a legöregebb férfi a világon, most lesz 113 éves – elmondta, mi a hosszú életének titka

Ő a legöregebb férfi a világon, most lesz 113 éves – elmondta, mi a hosszú életének titka

Az előző korrekorder, a spanyol Saturnino de la Fuente Garcia valamivel kevesebb mint egy hónappal …