2020. augusztus 11., keddMa Zsuzsanna napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 345,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 320,00 Ft
2020.08.11. Zsuzsanna Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 345,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 320,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Egy évig otthon maradnak a Google dolgozói

Egy évig otthon maradnak a Google dolgozói

Biztosra megy a távolságtartás terén a vállalat.

A nagy techcégek közül a Google az elsők között tette lehetővé a koronavírus-járvány kitörésekor a munkavállalói számára az otthoni munkavégzést, bár elsőként ez csak a közvetlenül nála dolgozókra vonatkozott, a külsősként bedolgozók kollégák kénytelenek voltak médiabotrányt kelteni a privilégiumért.

A kép csak illusztrációForrás: AFP/NurPhoto/John Nacion

A héten Sundar Pichai vezérigazgató súlyos döntést hozott, a cég működését pluszban akadályozó bizonytalanság megszüntetése érdekében legalább 2021 júliusáig meghosszabbította az otthonról dolgozást a belsős és külsős kollégák számára. Természetesen vannak olyanok, akiknek a munkaköre nem teszi lehetővé a fix távmunkát, ők kénytelenek lesznek valamilyen rendszerességgel megjelenni a megfelelő irodában vagy telephelyen.

Ettől függetlenül világszerte olyan 200 ezer belsős és külsős dolgozó még legalább egy évig otthon maradhat.

A döntés indokolt, hiszen az Egyesült Államokban még javában dühöng a járvány első hulláma, és amíg nem lesz hatékony védőoltás, addig esély sincs rá, hogy minden visszatérjen a megszokott kerékvágásba.

Forrás:
https://www.origo.hu/techbazis/20200731-google-tavmunka-2021-julius.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Tiszteletét teszi Alan Wake a Controlban

Bemutatkozik a Remedy Connected Universe. Augusztus 27-én megjelenik a finn Remedy nagy sikert aratott Controljának …