2022. augusztus 10., szerdaMa Lörinc napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 401,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
2022.08.10. Lörinc Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 401,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Cyberpunk élőben: már több mint 50 chipet ültetett a bőre alá egy brit biohacker

Hirdetés

Cyberpunk élőben: már több mint 50 chipet ültetett a bőre alá egy brit biohacker

Évek óta módosítgatja saját testét egy magát Lepht Anonymnak nevező blogger és biohacker, a transzhumanizmus nevű jelenség egyik lelkes követője. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy elektronikai eszközöket ültet a bőre alá, hogy az okostelefonoknál/táblagépeknél elérhető funkciókat a teste is biztosítani tudja – már persze nem úgy, ahogy arra a kiberpunk műfajában is láthatunk példát, de a lényeg nagyjából ez.

Anonym erről szóló blogjában többször is írt arról, hogy milyen chipet rakott magába, és hogy az milyen funkciót lát el. Ezek száma mostanra egyébként – a különféle mágneseket is beleértve – több mint 50-re nőtt. A biohacker azonban úgy érzi: a végeredmény továbbra sem tökéletes, úgyhogy egy ideig még biztosan nem áll le.

Az átalakítás egyáltalán nem veszélytelen, és ennek kockázatát pár éve a cikk alanya is megtapasztalta. Egy kis hálózati eszközt, amolyan dobozkát rakatott a karjába, amihez kés alá kellett feküdnie. A beavatkozás jól sikerült, de a szerkezetet egy baleset miatt mégis el kellett távolítani: Anonym egy taxiból kiszállva beverte a karját, éppen azt, amelyikben a készülék volt. Az ütés miatt a szerkezet megsérült, a bőrén pedig irritáció nyomai jelentek meg. Bár ő ezek után sem akart megszabadulni tőle, az orvosok javaslatára végül mégis belement. Ez azonban nem vette el a kedvét.

Hirdetés

Alvásciklus mérése, adathordozók

Az Interesting Engineering szerint a biohackerkedés jelensége egyáltalán nem új, az azonban igen változó, hogy az egyén milyen eszközökkel igyekszik elérni a hús-vér emberi szint utáni állapotot. Vannak például, akik az alvási ciklusukat mérik így, mások pedig kisebb adathordozókat ültetnek be, amiket vezeték nélküli kapcsolattal lehet használni. A készülékeket általában gyantával vonják be, mielőtt a bőr alá kerülnek, hogy ne okozzanak problémát.

Anonymot elmondása szerint 19 éves korában fertőzte meg a transzhumanizmus mozgalma. A chipek, illetve elektronikai eszközök ilyen jellegű módosítása vagy használata azonban továbbra sem engedélyezett. Ráadásul – tették hozzá kutatók – a testmódosítás nem várt egészségügyi kockázatokhoz is vezethet.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Forrás:
http://hvg.hu/tudomany/20220804_cyberpunk_biohacker_mikrochip_bor_ala_ultetett_chip_transzhumanizmus#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 112 km/órával lövi ki a „töltényeket” ez a játékpuska – videó

112 km/órával lövi ki a „töltényeket” ez a játékpuska – videó

A játékpuskákkal már szinte Dunát lehetne önteni, annyiféle van belőlük, így a gyártók lépten-nyomon megpróbálnak …