2020. augusztus 5., szerdaMa Domonkos napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 344,00 Ft | USD: 292,00 Ft | CHF: 319,00 Ft
2020.08.05. Domonkos Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 344,00 Ft | USD: 292,00 Ft | CHF: 319,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Csendes frissítés a Firefox 79

Csendes frissítés a Firefox 79

Elbúcsúzott egyes régi Mac számítógépektől a böngésző.

Csendben elérhetővé vált a Firefox 79 számítógépes változata, és bizony nem véletlenül nem csapott körülötte jelentős felhajtást a Mozilla. Az elmúlt időszakban csak moderált mennyiségű fejlesztést hoztak az újabb és újabb kiadásai, de ennél már nagyon érezteti magát a koronavírus miatti távmunka hatása.

Mozilla Firefox 79Forrás: Origo

A felhasználók számára két újdonságot említett csak a Mozilla: egyrészt további AMD Radeon és Intel HD Graphics grafikus vezérlőkön vált elérhetővé a weblapok gyorsabb megjelenítését lehetővé tevő WebRender leképezőmotor, másrészt a német felhasználók több cikkajánlást láthatnak az Új fül oldalon.

Ezeken túlmenően természetesen általános hibajavításokat és sérülékenységeket is megszüntettek a fejlesztők, továbbá csökkentették a képernyőfelolvasó alkalmazások esetén az összeomlások számát.

Változás még, hogy a Firefox 79 már legalább macOS 10.12 Sierrát igényel az Apple-féle számítógépeken.

A Firefox már telepített példányai Windowson és macOS-en maguktól a legújabb változatra frissítenek, míg Linuxon a csomagfrissítő alkalmazást kell futtatni az átálláshoz. A böngésző telepítőkészlete a hivatalos webhelyről és az ORIGO Szoftverbázisról is letölthető.

Kapcsolódó érdekesség, hogy egy hónap múlva teljesen megújulhat a Firefox androidos változata.

Forrás:
https://www.origo.hu/techbazis/20200728-mozilla-firefox-79.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Csúcskamerát kapott a Google Pixel 4a

Megjött a cég válasza az új iPhone SE modellre. Komikus mennyiségű szivárgás után bemutatkozott a …