2022. augusztus 11., csütörtökMa Zsuzsanna napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
2022.08.11. Zsuzsanna Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Covid-utóhatás? Kevesebben látogatják az Apple boltjait

Hirdetés

Covid-utóhatás? Kevesebben látogatják az Apple boltjait

Bár a Covid-járvány még nem múlt el (legfeljebb szelídült valamelyest), vége van a bezárásos időknek, kinyitottak újra a boltok. Az Apple fizikai üzletei is, és bár a cég iránti márkahűség legendás, kiskereskedelmi boltjainak korábbi forgalma még mindig nem állt helyre.

Az Apple-nek – írja a SlashGear – csak az Egyesült Államokban 272 üzlete van, amelyek mindegyike számos Apple-terméket kínál eladásra az olyan szolgáltatások mellett, mint az eszközjavítás és -csere. Az Apple maga is népszerűsíti weboldalán az üzleteit, ezeket úgy írja le, mint „a legjobb módját annak, hogy megvásárolja azokat a termékeket, amelyeket szeret”, és kiemeli az ott dolgozók szakértelmét.

A DataHerald rendszeresen gyűjti az információkat az amerikai Apple-boltok forgalmáról. Még a Covid előtt hetente 15 000–22 000 ember „látogatta” a kiskereskedelmi helyet. Látogatónak minősül az a személy, aki négy vagy több percet tölt el az üzletben. 2020 januárjában például megugrott az Apple boltjaiba látogatók száma, a regisztrált látogatók száma átlépte a 20 000-et, majd egyetlen hét alatt majdnem 22 000 látogatót regisztráltak. A dolgok azonban gyorsan megváltoztak.

Hirdetés

Jött a koronavírus-járvány, a lezárási intézkedések, az utazási korlátozások és a home office. Az adatok is egyértelműen mutatják ezt a helyzetet: 2020 áprilisában az Apple Store-látogatások száma heti ezer alá esett. Ahogy a helyzet enyhülni kezdett, újra nőni kezdett a látogatók száma, de a látogatások száma 2021 hátralévő részében csak átlagosan heti 5000 körüli volt.

Kevesebben keresik fel az Apple Store-okat, mint korábban
© DataHerald

2021-ig az ügyfelek elkezdtek visszatérni, és a látogatók száma folyamatosan nőtt. Azonban a  megnövekedett forgalom ellenére a számok csak egyszer lépték át a heti 10 ezer látogatós korlátot, méghozzá decemberben. A téli fellendülés valószínűleg amiatt történt, hogy sokan személyesen vették át az Apple-termékeket, illetve az is elképzelhető, hogy mivel jó néhány Apple üzlet bevásárlóközpontokban található, a más helyekre is betérők böngésztek az Apple-boltokba. Januárban viszont újabb visszaesés következett be, és a legutóbbi, 2022 júliusi számlálás szerint a számok ismét 6000 alá süllyedtek.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Forrás:
http://hvg.hu/tudomany/20220803_dataherald_amerikai_apple_store_boltok_csokkeno_latogatottsaga#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Hullik a haja, nem kívánja a szexet? Ez long-Covid is lehet a kutatók szerint

Hullik a haja, nem kívánja a szexet? Ez long-Covid is lehet a kutatók szerint

A koronavírus-járvány kitörése óta sokat megtudtunk a kórokozóról, és az is kiderült, hogy egyes embereknél …