2022. október 7., péntekMa Amália napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 423,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 436,00 Ft
2022.10.07. Amália Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 423,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 436,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Bizonyították: a nőkből orgazmus közben kilövellő folyadék a húgyhólyagból jön

Hirdetés

Bizonyították: a nőkből orgazmus közben kilövellő folyadék a húgyhólyagból jön

Egy 2014-es tanulmány már nagyjából megerősítette, hogy a női orgazmus során keletkező áttetsző, spriccelő folyadék a húgyhólyagból származhat. Vannak ugyanakkor olyan tudományos csoportok, amik szerint a folyamat sokkal bonyolultabb, és emiatt nem is lehet ilyen egyszerűséggel megmagyarázni. De legalábbis pontot tenni az évek óta létező vita végére.

A téma most japán kutatók munkája miatt került újra szóba. Inoue Mijabi urológus és kollégái elvégeztek ugyanis egy különös vizsgálatot, ami szerintük bizonyító erővel bír, és ami így egyértelműen megmutatja, hogy a spriccelő folyadék tényleg a húgyhólyagból származik – és nem máshonnan.

A kutatók ehhez olyan nőket vontak be, akiknél jelentkezett az orgazmus közbeni spriccelés, azaz: a squirting. (Ennek a témának egyébként igen komoly irodalmi háttere van.) Az alanyokat arra kérték, ürítsék ki a húgyhólyagjukat, majd a szakértők egy kék folyadékot fecskendeztek ide. A vizsgálatot szexuális stimuláció követte, egészen addig, amíg a nőknek orgazmusuk nem lett, és a folyadék ki nem spriccelt. Ezt az orvosok steril üvegcsékbe gyűjtötték össze.

Hirdetés

A folyadék a vizsgálat alapján minden esetben kék színű volt, ami a kutatók szerint azt jelzi, hogy a spriccelés forrása a húgyhólyag.

Ahogy a New Scientist erről szóló cikke is kitér rá, a nyugati országokban élő nők körülbelül 5 százaléka képes megtapasztalni a squirtinget, de hogy a folyamat során távozó folyadék pontosan micsoda, és honnan származik, eddig bizonytalan volt.

Inoue szerint az új tanulmányban résztvevő nők nem küzdöttek vizelettartási problémákkal, ami azt jelzi, hogy a kilövellő folyadékot nem inkontinencia váltotta ki. A tanulmány szerint négy nő folyadékjában a Skene-mirigyek által termelt váladékot is sikerült kimutatni. Ez a váladék azonban inkább tejszerű, ami a „női prosztataként” is emlegetett parauretrális, más néven Skene-mirigyekben választódik ki.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Forrás:
http://hvg.hu/tudomany/20220918_nok_orgazmus_hugyholyag_folyadek#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Egy otthonról dolgozó anyuka fejtette meg Al Capone titkos kódrendszerét

Egy otthonról dolgozó anyuka fejtette meg Al Capone titkos kódrendszerét

Az 1920-as években bevezetett alkoholtilalom következtében olyan gengszterek emelkedtek fel, mint Lucky Luciano, Bugs Morane …