2022. december 2., péntekMa Melinda napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 388,00 Ft | CHF: 415,00 Ft
2022.12.02. Melinda Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 388,00 Ft | CHF: 415,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Bill Gates most nem a járvány miatt kongatja a vészharangot, de ez sem tűr halasztást

Hirdetés

Bill Gates most nem a járvány miatt kongatja a vészharangot, de ez sem tűr halasztást

A környezet védelméért küzdő aktivisták, szervezetek és hírességek gyakran hangoztatják, hogy az embereknek tudatosabban kell vásárolniuk, és étkezniük, ha azt akarjuk, hogy az életünk ne alakuljon át gyökeresen a klímaváltozás miatt. A téma most a Bloomberg podcast műsorában került elő újra, méghozzá Bill Gatesnek köszönhetően. A Microsoft milliárdos társalapítója volt ugyanis a műsor vendége.

Gates alapvetően arról beszélt, nem hiszi, hogy az emberek többsége képes lenne lemondani a szép házáról, vagy a húsevésről, ha valaki erre kérné őket. Szerinte lehet, és kell is érvelni ilyen lépések mellett, de ő maga nem tartja túl reálisnak, hogy ezek a módszerek valódi eredményekhez vezetnének. Azt sem szabad elfelejteni – folytatta Gates –, hogy a fogyasztást sok országban eleve lehetetlen visszafogni.

A milliárdos üzletember ezért úgy látja, hatékony megoldást csak az új és jobb technológiai alternatívák hozhatnak, amikkel elérhető például a cement vagy az acél előállításának gazdaságos módja. Gates szerint az is probléma, hogy a meglévő eszközök és technológiák csak néhány területre koncentrálnak (itt példaként az áramtermelést említette), pedig a kibocsátás csökkentése nem egyetlen iparágban fontos.

Hirdetés

Gates – a róla terjedő álhírekkel ellentétben – a környezetvédelem egyik élharcosa; az üzletember 2015-ben alapította meg TerraPower nevű cégét, ami olyan reaktorok építését célozza, amik klímabarát módon termelnek energiát. A cég első ilyen létesítményét Wyomingban fogják felépíteni, hogy kiváltsanak egy régi szénerőművet. Gates mindemellett közel 100 startupot támogatott vállalkozásán, a Breakthrough Energyn keresztül, hogy így segítse a zöld technológiára épülő ötletek fejlesztését.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Forrás:
http://hvg.hu/tudomany/20221004_bill_gates_husipar_huseves_hus_klimavalsag_klimavaltozas#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

100 méterre is ellát az új robotfűnyíró

Az ECOVACS új robotfűnyírója GOAT G1 névre hallgat, ás TrueMapping lokalizációs rendszert használt, egy 360 …