2022. augusztus 11., csütörtökMa Zsuzsanna napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
2022.08.11. Zsuzsanna Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Bill Gates 20 millió dollárral szállt be az újfajta légkondit fejlesztő cégbe

Hirdetés

Bill Gates 20 millió dollárral szállt be az újfajta légkondit fejlesztő cégbe

A Microsoft milliárdos társalapítója, Bill Gates is fantáziát látott abban az amerikai startupban, ami környezetbarát légkondicionálókat fejleszt. Gates ennek eredményeként 20 millió dollárt (kb. 7,7 milliárd forintot) invesztált a cégbe a Breakthrough Energy Ventures nevű befektetési alapján keresztül.

A Blue Frontier által fejlesztett légkondik tisztább technológiával dolgoznak: az úgynevezett harmatpont-hűtést kombinálják a folyékony párátlanítással, ami akár 90 százalékkal kisebb energiafelhasználást is jelenthet.

A cég azt is állítja, hogy a berendezéshez használt, egyébként általuk fejlesztett sóoldatnak köszönhetően a légkondik tisztábbak maradnak, emellett tovább is működhetnek ugyanolyan hatásfokon – írta erről a Gizmodo.

Hirdetés

A Blue Frontier a technológiát egyelőre ipari körülmények közt szeretné megvalósítani, vagyis a hétköznapi felhasználás még várat magára. A Gates által elnyert támogatás azonban komoly hátszelet adhat a cégnek, hogy a fejlesztést ilyen irányba is elvigyék.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Forrás:
http://hvg.hu/tudomany/20220803_bill_gates_legkondi_legkondicionalo_blue_frontier_befektetes#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Hullik a haja, nem kívánja a szexet? Ez long-Covid is lehet a kutatók szerint

Hullik a haja, nem kívánja a szexet? Ez long-Covid is lehet a kutatók szerint

A koronavírus-járvány kitörése óta sokat megtudtunk a kórokozóról, és az is kiderült, hogy egyes embereknél …