2022. május 17., keddMa Paszkál napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 369,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
2022.05.17. Paszkál Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 369,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Beperelte a Tinder fejlesztője a Google-t, mert túl sokat kell fizetnie

Hirdetés

Beperelte a Tinder fejlesztője a Google-t, mert túl sokat kell fizetnie

Beperelte a Google-t a Tinder, az OkCupid és a Match.com mögött álló vállalat, a Match Group – írja a CNN. A cég szerint a Google visszaél a piaci erőfölényével a Play áruházban, a kifizetéseknél – például néhány alkalmazáson belüli vásárlásnál – levont 30 százalékos járulék pedig egyenesen versenyellenes.

A kereset szerint a Google nemcsak monopolhelyzetben van az androidos alkalmazások terjesztésével, de arra is kényszeríti a fejlesztőket, hogy elfogadják a keresőóriás által kínált szerződést. Emiatt az alkalmazáson belüli fizetéseknél is a Google rendszerét kell használniuk, így a cég fel tudja számolni a 30 százalékos jutalékát.

A Match Group úgy véli, hogy a kifizetett összeget a fejlesztésekre fordíthatnák a cégek. A Google pedig azzal, hogy monopolizálja az alkalmazáson belüli fizetéseket, szinte teljes ellenőrzést biztosít az Android ökoszisztémája felett.

Hirdetés

Újra feltalálta a vakrandit a Tinder, új funkciót kapott az alkalmazás

A Tinder nagyon szeretné kiszolgálni a Z generációt, ezért egy új funkcióval rukkolt elő.

A keresetet azután nyújtotta be a vállalat, hogy a Google jelezte: el fogja távolítani az alkalmazásokat a Play áruházból, ha nem felelnek meg a 2020-ban előírt, alkalmazáson belüli fizetésekre vonatkozó irányelvnek. A Google a lépést úgy kommentálta, hogy a Match Group megpróbál kibújni a szolgáltatás használatának kifizetése alól.

A keresőóriás szerint a Play áruházban található alkalmazások túlnyomó többségének nem kell semmilyen díjat sem fizetnie, míg a Match Group a fejlesztők azon 3 százalékához tartozik, akiknek kell. Emellett a vállalat szerint a Match Groupnak bőven volt ideje alkalmazkodni a 2020-as előíráshoz.

Korábban a Fortnite-ot fejlesztő Epic Games is hasonló okok miatt perelte be a Google-t és az Apple-t is.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Forrás:
http://hvg.hu/tudomany/20220511_google_match_group_tinder_per_kereset_play_aruhaz_jutalek#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Egyre biztosabb: jövőre jöhet az első, USB-C-vel szerelt iPhone

Egyre biztosabb: jövőre jöhet az első, USB-C-vel szerelt iPhone

Néhány nappal ezelőtt kelt szárnyra az a bejegyzés, amit az Apple-ügyekben általában pontos információval bíró …