2022. május 20., péntekMa Bernát, Felícia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 384,00 Ft | USD: 363,00 Ft | CHF: 373,00 Ft
2022.05.20. Bernát, Felícia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 384,00 Ft | USD: 363,00 Ft | CHF: 373,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Bekeményít a Google: vége az androidos alkalmazások titkolózásának

Hirdetés

Bekeményít a Google: vége az androidos alkalmazások titkolózásának

Új adatbiztonsági rész jelenik meg a Google virtuális alkalmazás-áruházában (Google Play Store). Az újdonság célja, hogy mindent eláruljon a felhasználóknak egy-egy alkalmazásról. Például hogy miként gyűjti, osztja meg és védi az adatokat, vagy titkosítja-e ezeket az átvitel során.

A Play áruházban található androidos alkalmazásoknak listázniuk kell, hogy milyen adatokat és milyen célból tárolnak. A felhasználók pedig megtekinthetik, hogy az alkalmazásnak valóban szüksége van-e ezekre az adatokra a működéshez, vagy az adatgyűjtés nem is kötelező. Az új rész arról is tájékoztat, hogy kérheti-e a felhasználó az adatai törlését, valamint hogy az alkalmazás megfelel-e a Play Store családokra vonatkozó irányelveinek, és hogy az alkalmazáson elvégezték-e a független biztonsági felülvizsgálatokat.

© 9to5Google

Hirdetés

Emellett a Google azt is nyilvánosságra hozta, hogy amennyiben a fejlesztők nem nyújtanak be pontos információkat az alkalmazások biztonsági gyakorlatáról júliusig a Play Console-ban, akkor letilthatók a frissítések, sőt akár el is távolítható az app a Google Play Store-ból. Az új biztonsági rész már elérhető a Play Store-ban, és az elkövetkező hetekben megérkezik az androidos telefonokra is.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Forrás:
http://hvg.hu/tudomany/20220506_google_play_aruhaz_uj_adatbiztonsagi_szekcio#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Ő a legöregebb férfi a világon, most lesz 113 éves – elmondta, mi a hosszú életének titka

Ő a legöregebb férfi a világon, most lesz 113 éves – elmondta, mi a hosszú életének titka

Az előző korrekorder, a spanyol Saturnino de la Fuente Garcia valamivel kevesebb mint egy hónappal …