2020. szeptember 19., szombatMa Diána napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 304,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
2020.09.19. Diána Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 304,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Bármely tévét körbevilágít a Philips

Bármely tévét körbevilágít a Philips

Eddig csak a saját márkásokban volt elérhető az Ambilight.

A drágább tévéket mustráltak biztosan találkoztak már a beépített környezeti világítást kínáló Philips modellekkel, ezek képesek a képernyőjükön megjelenő tartalom függvényében kivilágítani a tévé mögötti teret. Egyéni megítélés kérdése, hogy mennyi értelme van az Ambilightnak, mindenesetre hamarosan a vállalat világítástechnikával foglalkozó Signify márkája egy új LED-szalaggal elérhetővé teszi bármely 55-85 hüvelykes tévéhez.

Bármely tévé ellátható lesz utólag Ambilight funkcióval, de kegyetlen lesz a luxus áraForrás: Philips / Signify

A szalagot az utasításoknak megfelelően csak fel kell rögzíteni a tévé hátsó burkolatára, hossztól függően 200-240 dollárba kerül majd. Ezzel máris igencsak drágának mondható a tévémoddolás, pedig a költségek bő feléről még szó sem esett: a LED-szalag működéséhez szükség van a 60 dolláros Hue Bridge-re, továbbá a 230 dolláros Philips Hue Play HDMI Sync Box kütyüre.

Forrás: Philips / Signify

Az utóbbi egy HDMI kapus jelfeldolgozó egység, amit be kell iktatni a tévé és jelforrás (például set-top box, DVD- vagy Blu-ray-lejátszó, játékkonzol) közé. Átfut rajta a tévé képernyőjén megjelenő tartalom, elemzi a képkockákat és vezérli a fényforrások színeit.

Ha minden komponenst meg kell vásárolni, akkor 490-530 dollár, nettó 148-161 ezer forint a tévé kivilágításának az összköltsége.

A tévékre szánt világítószalag forgalmazása október közepén indul az Egyesült Államokban, az európai piacokon való elérhetővé válásáról még nem érkezett tájékoztatás.

Forrás:
https://www.origo.hu/techbazis/20200903-philips-hue-ambilight-teve-kivilagitas.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Kitört a pankráció az EA játéka körül

Teljes árú játékba tett extra hirdetéseket a kiadó. Az EA sportjátékai igazi pénznyomdák: minden egyes …