2022. május 25., szerdaMa Orbán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 360,00 Ft | CHF: 374,00 Ft
2022.05.25. Orbán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 360,00 Ft | CHF: 374,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Az éjszaka közepén kapta a téves figyelmeztetést: valaki követi

Hirdetés

Az éjszaka közepén kapta a téves figyelmeztetést: valaki követi

Az AirTag hasznossága akár a visszájára is fordulhat, ha valaki rossz szándékkal használja ki a kis nyomkövető tulajdonságait, és illetéktelen követésre veti be. Nem egy ilyen esetről olvashattunk, és persze az Apple-nek is lépnie kellett. Februárban kiadott egy biztonsági útmutatót az AirTagekhez, és közölte, hogy több módszeren dolgozik, amellyel az emberek megvédhetik magukat a nem kívánt AirTag-követéstől, nemrégiben pedig az Apple elkezdte frissíteni az AirTag szoftverét, hogy az eszközök hangszórói hangosabb hangjelzést adjanak, ha elvesznek, vagy egy ismeretlen AirTag miatt riasztást indítanak el.

© YouTube/ZONEofTECH

Most viszont újabb vád érte a nyomkövetőt: hamis riasztással ijesztgeti a felhasználókat. A The Wall Street Journal be is számol pár ilyen esetről, többek között olyanról is, amikor valakit az álmából ébresztett fel – az amúgy téves – riasztás. Az ilyesfajta hamis figyelmeztetések ijedtséget, aggodalmat keltenek, és bár az elterjedtségüket egyelőre nem tudni, de a Facebookon, a Twitteren és a Redditen is panaszkodnak felhasználók. A fantomriasztásokat követő grafikonok fura, nem valósághű mintázatokat hoznak létre, amelyek az AirTag értelmetlen, szabálytalan mozgását mutatják. Ha ezt összehasonlítják egy normál követés útvonalával, egyértelműnek látszik, hogy hibáról van szó, de ez nem nagyon vigasztalja a megijesztett felhasználót.

Hirdetés

Az Apple szóvivője szerint az ilyen riasztásokat az iPhone vételi területének wifi-jelei okozhatták, amelyek átmenetileg megzavarták a helymeghatározó szolgáltatásokat. Egy lehetséges megoldás az lenne, ha a Beállítások/Adatvédelem/Helyszolgáltatások menüpontra lép, és a kapcsolót ki-be kapcsolja, miközben a Wi-Fi engedélyezve van az iPhone-on. A szóvivő azt is elmondta, hogy a sűrűbben lakott területeken a mások tulajdonában lévő, közeli AirTagek akaratlanul is kiválthatnak nem kívánt riasztásokat.

Bár az ilyen fantomriasztások kellemetlenek lehetnek, azért nem szabad teljesen letiltani az AirTag észlelését.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Forrás:
http://hvg.hu/tudomany/20220514_airtag_teves_riasztasok#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Vásárlókat keres Electronic Arts játékóriás, az Apple is megszerezheti

Vásárlókat keres Electronic Arts játékóriás, az Apple is megszerezheti

Divatos lett felvásárolni a játékstúdiókat: a Microsoft januárban jelentette be, hogy megállapodást kötött az Activision …