2022. május 17., keddMa Paszkál napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 369,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
2022.05.17. Paszkál Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 369,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Alábecsültük a koronavírus-járvány halottainak a számát

Hirdetés

Alábecsültük a koronavírus-járvány halottainak a számát

A koronavírus-járvány világszerte közel 15 millió ember halálát okozta az Egészségügyi Világszervezet (WHO) becslése szerint. Ez 13 százalékkal több halálesetet jelent, mint amire két év alatt számítottak – írja a BBC.

A WHO a többlethalálozások számát becsülte meg, vagyis azt, hogy mennyivel többen haltak meg, mint amennyi a világjárvány kitörése előtt ugyanazon a területen várható lenne. A szervezet szerint az országok nagyrészt alulbecsülték a koronavírus-járvány következtében elhunytak számát, miután hivatalosan csak 5,4 millió halálesetet regisztráltak. A WHO becslése szerint azonban további 9,5 millióan haltak meg a koronavírus-járvány következtében.

Például Indiában a hivatalos adatoknál tízszer többen, vagyis 4,7 millióan vesztették életüket a vírus miatt. Bár az indiai kormány aggályait fejezte ki a kapott eredményt illetően, más tanulmányok is hasonló következtetésekre jutottak az országban bekövetkezett halálesetek számával kapcsolatban.

Hirdetés

A WHO számításai azokat a haláleseteket is figyelembe veszik, amelyek nem közvetlenül a koronavírus miatt következtek be, hanem annak tovagyűrűző hatásai miatt, például azért, mert nem kapták meg a szükséges egészségügyi ellátást.

A kapott eredmények alapján vannak olyan országok is, ahol kevesebben haltak meg a becsültnél, ilyen például Kína, amely még mindig “zéró Covid” politikát folytat, és Ausztrália, amely igen szigorú utazási korlátozásokat vezetett be.

Forrás:
http://hvg.hu/tudomany/20220505_15_millioan_haltak_meg_a_koronavirusjarvany_miatt#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Egyre biztosabb: jövőre jöhet az első, USB-C-vel szerelt iPhone

Egyre biztosabb: jövőre jöhet az első, USB-C-vel szerelt iPhone

Néhány nappal ezelőtt kelt szárnyra az a bejegyzés, amit az Apple-ügyekben általában pontos információval bíró …