2022. augusztus 11., csütörtökMa Zsuzsanna napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
2022.08.11. Zsuzsanna Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Akkora hőség van Japánban, hogy ventilátorokat tesznek a sétálni vitt kutyákra

Hirdetés

Akkora hőség van Japánban, hogy ventilátorokat tesznek a sétálni vitt kutyákra

Komoly hőhullám tombol éppen Japánban, amit nemcsak az emberek, az állatok is nehezen viselnek. A kutyákat viszont ilyenkor is muszáj kivinni megsétáltatni, a mozgás ugyanis fontos. De hogyan lehet őket védelmezni a forróságtól? Ez a gondolat hívta életre a Cool Dog nevű kiegészítőt, ami egy ötletes kutyaruha – egy apró, de mégis hatékony ventilátorral.

A Soutch China Morning Post (SCMP) részletesen is beszámolt a fejlesztésről, amit egy Rej Uzava nevű japán lakos cége, a Sweet Mommy készített. A ventilátort két AAA-típusú elem működteti, ami körülbelül 3 hónapnyi használatra elegendő, ha napi két, kb. 10 perces sétáltatással számolunk.

A ruházatot egy veterán állatkórház, az Oasis Animal Hospital segítségével rakták össze, ami az ötletgazda szerint garantálja, hogy a kiegészítő biztonságos, az állatnak pedig semmi baja nem lesz tőle. Ilyesmiről egyébként nem is érkezett egyelőre hír.

Hirdetés

Az eszközt, illetve a hozzá tartozó ruhát ötféle méretben lehet kapni, az ára kb. 29 ezer forintnak megfelelő japán jen. A gyártó egyelőre azonban nem gondolkodik külföldi terjesztésben, a terméket csakis a japán piacon forgalmazzák.

Nyitókép: YouTube/Reuters/South China Morning Post (SMCP)

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Forrás:
http://hvg.hu/tudomany/20220802_japan_hoseg_ventilator_sweet_mommy_cool_dog#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Hullik a haja, nem kívánja a szexet? Ez long-Covid is lehet a kutatók szerint

Hullik a haja, nem kívánja a szexet? Ez long-Covid is lehet a kutatók szerint

A koronavírus-járvány kitörése óta sokat megtudtunk a kórokozóról, és az is kiderült, hogy egyes embereknél …