2020. augusztus 4., keddMa Domonkos napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 344,00 Ft | USD: 292,00 Ft | CHF: 319,00 Ft
2020.08.04. Domonkos Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 344,00 Ft | USD: 292,00 Ft | CHF: 319,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Akadályozná a VPN-kalózokat a Steam

Akadályozná a VPN-kalózokat a Steam

Legutóbb a Horizon Zero Dawnnál volt tömeges visszaélés.

Az elmúlt években két új kalózkodási típus honosodott meg a digitális szolgáltatások piacán: egyes ügyfelek VPN segítségével férnek hozzá az országukban nem elérhető tartalmakhoz, mások pedig a regionálisan eltérő árazások miatt más országokban lévőknek adják ki magukat, hogy olcsóbban tudják megvásárolni a kívánt termékeket.

A kép csak illusztrációForrás: Porapak Apichodilok / Pexels

Az ezzel kapcsolatos botrányok a Steam digitális játékboltban sem ismeretlenek, úgy három hete például a VPN-kalózok nagy számban argentinoknak adták ki magukat, hogy a szokásos 50 dollár helyett olyan 7 dollárért megvásárolhassák a Horizon Zero Dawnt. A gigantikus árbeli eltérés pusztán abból fakadt, hogy a Sony az alacsony vásárlóerő miatt nagyvonalú regionális árazást állított be argentin gamerek számára.

A külföldiek tömeges visszaélései miatt ez gyorsan megváltozott: az argentinoknál közel négyszeresére, a törököknél három és félszeresére, míg az oroszoknál háromszorosára emelte a játék árát a Sony.

A Valve most csendben újabb lépést tett a VPN-es kalózkodás megnehezítése érdekében: innentől kezdve a Steamen már csak olyan bankkártyával és egyéb fizetési módszerrel hajthatóak végre a vásárlások, amelyek a felhasználói fiókban beállított országhoz köthetőek.

Azaz mondjuk aki argentinnek mondja magát, annak Argentínában kibocsátott bankkártyára lesz szüksége.

Nem lepődnénk meg, ha kicselezhető volna ez a védelmi vonal, de mindenesetre a Steam újabb akadály gördített a kevésbé elszánt VPN-kalózok elé.

Forrás:
https://www.origo.hu/techbazis/20200730-steam-vpn-kalozkodas.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Csúcskamerát kapott a Google Pixel 4a

Megjött a cég válasza az új iPhone SE modellre. Komikus mennyiségű szivárgás után bemutatkozott a …