2022. augusztus 14., vasárnapMa Ipoly napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
2022.08.14. Ipoly Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Abban is más lesz az új Star Wars-sorozat, hogy kevesebb munka jutott a számítógépnek

Hirdetés

Abban is más lesz az új Star Wars-sorozat, hogy kevesebb munka jutott a számítógépnek

Szeptember 21-én debütál a Disney+-on a Diego Luna főszereplésével érkező Andor, ami a 2016-ban bemutatott Zsivány Egyes – Egy Star Wars-történet című filmet igyekszik kibővíteni. A premier eredetileg augusztus végén lett volna, de a készítők végül három héttel később tűzik csak műsorra. Azonban cserébe rögtön három epizódot láthatnak majd a nézők.

Ennél is izgalmasabb viszont az, ahogy az Andor készült: itt kevesebb munka jutott a számítógépnek, de jó okkal. Az eddig bemutatott Star Wars-sorozatokat a StageCraft technológia segítségével készítették el, ami egy rendhagyó filmes eszköz: ilyenkor egy stúdióban zajlik a munka, de úgy, hogy a valós helyszínek valós idejű képét a szereplők mögé vetítik.

Az Andor ilyesmit azonban nem fog használni.

Hirdetés

Mint a Gizmodo is írta, a sorozat esetében a hagyományos eszközökre támaszkodtak az alkotók: vagyis kimentek olyan terepre, ami a megfelelő kameranézetből egy távoli bolygó felszíneként is eladható. A filmesek mindemellett épített díszleteket is használtak, amivel szerintük még valóságosabb élményt sikerült elérni.

A StageCrafthoz visszakanyarodva: ezt a technikát használták többek közt a The Mandalorian című sci-fi sorozat forgatásához is. Azóta Jon Favreu producer és csapata látványos werkvideót adott ki a munkálatokról.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Forrás:
http://hvg.hu/tudomany/20220804_stagecraft_star_wars_sorozat_andor_premier_forgatas#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Medgöbbentő videón látni, mit tesz a szárazság a talajjal

Medgöbbentő videón látni, mit tesz a szárazság a talajjal

A brit Readingi Egyetem tudósa, Rob Thompson arra figyelmeztetett, hogy az Egyesült Kirsályságban villámárvizekre lehet …