2020. szeptember 19., szombatMa Vilhelmina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 304,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
2020.09.19. Vilhelmina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 304,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
Kezdőlap / Tech / A Windows 10 is készül az új játékokra

A Windows 10 is készül az új játékokra

Xboxhoz fejlesztett funkció válik elérhetővé benne.

A gamer PC-khez képest a játékkonzolok sokkal hatékonyabban képesek kihasználni a rendelkezésre álló erőforrásaikat. Ennek hardveres és szoftveres okai is vannak, specializált termékek lévén a fejlesztésüket végző mérnökök és programozók rendelkezésére áll a luxus, hogy egyedi működési sajátosságokkal próbálják kihozni belőlük a tudásuk legjavát.

A kép csak illusztrációForrás: VanDulti / Pixabay

A Microsoft most bejelentette, hogy a Windows 10 is megkapja az ősszel érkező Xbox Series konzolhoz készült egyik különleges technológiát.

A DirectStorage API lényege, hogy a használatával a fejlesztők masszívan jobban ki tudják majd használni a szupergyors NVMe SSD-k képességeit: a játékok adatállományaiban lévő információkat gyorsabban be tudják tölteni a memóriába és a videomemóriába, így a processzornak és a videokártyának kevesebbet kell az adatokra várva malmozniuk.

Ez lerövidítheti a játékok betöltési idejét, segíthet a sebességük növelésében és stabilizálásában.

A DirectStorage API fejlesztői előzetese várhatóan a jövő évben válik elérhetővé a játékfejlesztők számára. Egyelőre nem világos, hogy a gamerek mikortól élvezhetik az előnyeit, főleg mivel a játékmotoroknak specifikusan támogatniuk kell, azaz a meglévő címeken nem fog varázsütésre segíteni.

Forrás:
https://www.origo.hu/techbazis/20200902-windows-10-directstorage.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Kitört a pankráció az EA játéka körül

Teljes árú játékba tett extra hirdetéseket a kiadó. Az EA sportjátékai igazi pénznyomdák: minden egyes …