2022. december 2., péntekMa Melinda napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 388,00 Ft | CHF: 415,00 Ft
2022.12.02. Melinda Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 388,00 Ft | CHF: 415,00 Ft
Kezdőlap / Tech / A teljes világegyetemet felépítette a Minecraftban egy 18 éves játékos – videó

Hirdetés

A teljes világegyetemet felépítette a Minecraftban egy 18 éves játékos – videó

Egy 18 éves fiatal két hónapot töltött el azzal, hogy a Minecraftban megalkossa a teljes, megfigyelhető világegyetemet – számolt be róla a Space.com. Christopher Slayton régóta rajongója a játéknak, munkájával pedig felülmúlt mindenkit, aki várakat, létező épületeket vagy városokat épített benne eddig.

A fekete lyukakat, csillagokat és galaxisokat is tartalmazó munkáját a YouTube-on osztotta meg, a Redditen pedig gyorsan terjedni kezdett a Minecraft-közösségben.

Ahhoz, hogy ez sikerüljön, Slayton különböző modokat használt az eredeti játékhoz. A New York Timesnak úgy nyilatkozott, soha nem értette meg, de mindig is lenyűgözte a világegyetem ereje és nagysága. Most, hogy megépítette a modellt, még inkább úgy gondolja, hogy gyönyörű.

Hirdetés

Az első probléma, amellyel találkozott, az volt, hogy a bolygóknak a sötét és a világos oldalait is el kellett készítenie. Ehhez sötét és világos blokkokat használt. A Szaturnusz gyűrűivel is meggyűlt a baja, egy egész napjába telt, hogy megdöntse őket.

A videó megosztása előtt Slaytonnak nagyjából 25 ezer feliratkozója volt a YouTube-on, ez mostanra 306 ezerrel növekedett. A videóját a feltöltés óta több mint 4,6 milliószor játszották le.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

(Kiemelt kép forrása: YouTube / ChrisDaCow)

Forrás:
http://hvg.hu/tudomany/20221019_minecraft_vilagegyetem_modell_jatek#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

100 méterre is ellát az új robotfűnyíró

Az ECOVACS új robotfűnyírója GOAT G1 névre hallgat, ás TrueMapping lokalizációs rendszert használt, egy 360 …