2022. május 25., szerdaMa Orbán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 360,00 Ft | CHF: 374,00 Ft
2022.05.25. Orbán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 360,00 Ft | CHF: 374,00 Ft
Kezdőlap / Tech / A Telekom elárulta, hány telefont vesznek tőle az emberek

Hirdetés

A Telekom elárulta, hány telefont vesznek tőle az emberek

A koronavírus-járvány első évében még elsősorban a hirtelen jött korlátozások, az online áruházakba átterelt extra költések, valamint a vírustól való félelem erősítette a szektort, éves szinten 45 százalékos forgalombővülést eredményezve. Ezzel szemben 2021-ben, a járvány második évében az e-kereskedelmet már a megváltozott fogyasztói szokások segítették: sokkal természetesebbé, ezáltal pedig rendszeresebbé vált az online vásárlás – mutat rá közleményében a Telekom.

Hozzátéve, hogy ugyanakkor a nehezedő körülmények hatására az emberek jobban meggondolják vásárlásaikat. A mobiltelefon-cserét például a legtöbben akkor kezdeményezik, ha az épp használatban lévő készülék tönkremegy, ami akár több éves használatot is jelenthet. Az elmúlt egy évben jellemzően nőtt a telefonjukat ritkábban cserélők köre, ezzel csökkentve a várható eladási volumeneket, mely nemcsak az online csatornákat érinti.

A Telekom ügyfele? Megváltozott a tévészolgáltatás, új csatornák is jöttek

Átláthatóbb csatornakínálatot, egyszerűbb csomagválasztást ígér ügyfeleinek a tévés portfólióját megújító Telekom.

Hirdetés

Érdekes változás, hogy ha mobiltelefon-cserére kerül sor, a legtöbben (85%) már új készüléket vásárolnak. Az elmúlt három évben ez az arány folyamatosan nőtt, jól látszik, hogy nyitottak az ügyfelek az új megoldásokra.

A Telekom 2021 során összességében 22,6 százalékkal növelte online kiskereskedelmi eladásainak értékét. Piaci részesedése a teljes online kiskereskedelmen belül 2,3 százalékos, mellyel a GKID adatai szerint az ötödik legnagyobb hazai online szereplőnek számít.

A Telekom webshopjában évente kb. 100 ezer mobiltelefon talál gazdára, összesen pedig közel 200 ezer terméket vásárolnak a Telekom online értékesítési platformján – közölte a cég.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Forrás:
http://hvg.hu/tudomany/20220507_mobiltelefon_ertekesites_piac_magyar_telekom_webshopja#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Vásárlókat keres Electronic Arts játékóriás, az Apple is megszerezheti

Vásárlókat keres Electronic Arts játékóriás, az Apple is megszerezheti

Divatos lett felvásárolni a játékstúdiókat: a Microsoft januárban jelentette be, hogy megállapodást kötött az Activision …