2022. május 17., keddMa Paszkál napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 369,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
2022.05.17. Paszkál Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 369,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
Kezdőlap / Tech / A NASA is beszáll a metaverzumba, a marsi körülményeket szimulálja

Hirdetés

A NASA is beszáll a metaverzumba, a marsi körülményeket szimulálja

A jelek szerint a NASA is lát potenciált a metaverzumban. A Gamerant beszámolója szerint az amerikai szervezet a Mars-expedíciók szimulálásához használná fel a fejlesztés.

A NASA jó ideje dolgozik már a jövőbeni Mars-utazáson, ennek pedig egyik legfontosabb tényezője, hogy az űrhajósok számára olyan környezetet teremtsen, mint ami a vörös bolygón is fogadja majd őket. Ehhez egy földi telepet hoz létre, hogy kiderüljön, mennyire bírják az emberek az elszigeteltséget. Mindent azonban nem lehet így kipróbálni, ezért a NASA a virtuális valósághoz fordul.

A Gamerant szerit a NASA a marsi szimuláció öt kategóriáját hozta létre. Ezek a

Hirdetés

  • Set up camp,
  • Scientific research,
  • Maintenance,
  • Exploration és
  • Blow our minds,

vagyis a tábor felépéítését, a tudományos kutatásokat, a karbantartást és a felfedezést lehetne ezen keresztül gyakorolni. Az ötödik kategória szabad utat enged a kreativitásnak, hogy a legfurcsább és legérdekesebb forgatókönyveket dolgozzák ki.

A fenti kategóriák megalkotására pályázatot ír ki a NASA. A terveket 80 nap alatt kell kidolgozni, és mindegyik esetében négy győztest hirdet a szervezet. Ötleteket szó szerint bárkitől várnak, nem csoda, hogy a NASA a HeroX oldalon tette közzé a felhívást.

Jó hír, hogy a fejlesztők munkája az Unreal Engine 5 nevű grafikus motorra épül, így nem az alapoktól kell felépíteni a teljes környezetet, csupán élménnyel kell megtölteni azt. Világszerte eddig már 150 csapat jelentkezett a NASA felhívására.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Forrás:
http://hvg.hu/tudomany/20220509_nasa_metaverzum_virtualis_valosag_mars_felfedezes#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Egyre biztosabb: jövőre jöhet az első, USB-C-vel szerelt iPhone

Egyre biztosabb: jövőre jöhet az első, USB-C-vel szerelt iPhone

Néhány nappal ezelőtt kelt szárnyra az a bejegyzés, amit az Apple-ügyekben általában pontos információval bíró …