2022. december 2., péntekMa Melinda napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 388,00 Ft | CHF: 415,00 Ft
2022.12.02. Melinda Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 388,00 Ft | CHF: 415,00 Ft
Kezdőlap / Tech / „A MÁV vonatai az elmúlt 24 órában összesen 13 758 percet késtek”

Hirdetés

„A MÁV vonatai az elmúlt 24 órában összesen 13 758 percet késtek”

A MÁV által üzemeltetett vonatoknál elég gyakori a késés. Ennek mértéke ugyanakkor változó, és napi szinten, összesítve aligha lehet pontos számot tudni – így volt ez legalábbis eddig. Nemrég elindult ugyanis egy új fiók a Twitteren, ami egy automatizált rendszernek köszönhetően folyamatosan beszámol róla, hogy az adott napon mennyit is késtek a MÁV szerelvényei. Íme például az október 3-i, a hétfői állapot:

A fejlesztés két magyar programozó munkája, akik a Githubon közzétett dokumentációban mutatják be a rendszer működését. E szerint egy olyan alkalmazásról van szó, amit a NodeJS és Python segítségével készítettek. A rendszer előbb kinyeri az adatokat, majd egy MySQL adatbázisba továbbítja azokat. Az app 24 óra elteltével végrehajt egy SQL-lekérdezést, az információkat összegzi, majd pedig létrehoz egy Twitter-bejegyzést.

Hirdetés

A fejlesztők egyike a 24.hu-nak azt mondta, az app nem a hivatalos MÁV adatbázisra támaszkodik, hanem az Elvira-API segítségével gyűjti be az információkat. Ezen alapul a MÁV mobilapplikációja is, így az adatok szerinte pontosnak tekinthetők.

A Mennyit késünk ma? tervezői egy facebookos változatot is létrehoznának, hogy a közösségi oldalon aktív felhasználók, illetve az idősebb korosztály is értesülhessen a szerelvények késéseiről.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Forrás:
http://hvg.hu/tudomany/20221004_mav_vonat_keses_twitter_fiok_mennyit_kesunk_ma#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

100 méterre is ellát az új robotfűnyíró

Az ECOVACS új robotfűnyírója GOAT G1 névre hallgat, ás TrueMapping lokalizációs rendszert használt, egy 360 …