2022. október 2., vasárnapMa Petra napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 421,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 438,00 Ft
2022.10.02. Petra Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 421,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 438,00 Ft
Kezdőlap / Tech / 7,2-es földrengés volt Tajvanon, legkevesebb egy ember meghalt

Hirdetés

7,2-es földrengés volt Tajvanon, legkevesebb egy ember meghalt

Erős földrengés rázta meg vasárnapra virradóra Tajvan keleti részét, a rengéseket még Tajpejben is érezték. A helyi hatóságok közlése szerint legalább egy ember életét vesztette. A tajvani hatóságok mérése szerint a földrengés 6,8-as, az amerikai földtani intézet (USGS) szerint 7,2-es erősségű volt. A rengés epicentrumát a kutatók a délkelet-tajvani Tajtungnál észlelték, fészke az USGS szerint tíz kilométeres mélységben volt.

A tajtungi hatóságok közleménye szerint a földmozgásban összeomlott egy kétemeletes épület, a romok alatt rekedt túlélők kimenekítése cikkünk írásának pillanatában is tart. A Hualien megyében található épület földszintjén üzletek, míg a felső két szintjén lakások voltak. A romok alatt rekedt emberek kimentésére tűzoltókat és katonákat is riasztottak a helyszínre, többeket már sikerült is kihúzni a törmelékek alól.

 

Hirdetés

© Handout / Taitung County Fire Bureau / AFP

A tajvani vészhelyzeti műveleti központ szerint ugyanezen megyében egy cementgyári munkás életét vesztette, miután a gyár területén rázuhant egy porgyűjtő.

A földrengés és épületomlások következtében több helyen is leszakadtak az áramvezetékek, a Hualien megyében lévő Juli városában mintegy hétezer háztartás maradt áram nélkül.

Sajtóértesülések szerint Juli külvárosi részére rendőröket és tűzoltókat riasztottak egy összeomlott hídhoz, ahonnan gyanú szerint legalább egy autó és három ember zuhant a mélybe.

 

© Handout / National Fire Agency / AFP

Csaknem négyszáz turista rekedt Juli egyik hegyoldalán a földrengés okozta földcsuszamlás. A tajvani hírügynökség szerint a turistáknak, a sérült áramszolgáltatás miatt gyenge mobilhálózati kapcsolatuk van, a hatóságok próbálnak kapcsolatba lépni velük.

Tajtung térségét szombat este rázta meg egy 6,4-es erősségű földmozgás, a területről azóta több utórengést jelentettek.

Japán hatóságai a földrengés nyomán szökőárriadót rendeltek el, amelyet később lefújtak.

 

© Handout / National Fire Agency / AFP

Forrás:
http://hvg.hu/tudomany/20220918_tajvan_foldrenges#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Megkönyörült az Apple néhány régebbi iPad tulajdonosán

Megkönyörült az Apple néhány régebbi iPad tulajdonosán

Amikor az Apple kiadta az iPadOS 16-ot, az új rendszer egyik legérdekesebb frissítése a Stage Manager …