2022. október 6., csütörtökMa Renáta napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 423,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 436,00 Ft
2022.10.06. Renáta Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 423,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 436,00 Ft
Kezdőlap / Tech / 71,8 milliárdot fizethet a Facebook, úgy tűnik, ellopták az élő közvetítés ötletét

Hirdetés

71,8 milliárdot fizethet a Facebook, úgy tűnik, ellopták az élő közvetítés ötletét

Szabadalomsértés miatt közel 175 millió dollárt, vagyis kb. 71,8 milliárd forintot kell megfizetnie a Meta nevű óriáscégnek egy friss bírósági döntés nyomán – írta erről a Khaleej Times. A portál szerint az ügy a cég szolgáltatásain, vagyis a Facebookon és az Instagramon elérhető élő felvételkészítés miatt indult. A bírák úgy vélik, hogy a Facebook ezt a technológiát nem magától találta ki, mert az ötlet eredetileg egy veterán amerikai katona fejéből pattant ki.

A Tom Katis nevű férfi társalapítóként szállt be egy Voxer nevű cégbe, ami arra keresett megoldást, hogyan lehetne egyszerűbbé tenni a harctéri kommunikációt, információáramlást. A bírósági dokumentumok szerint Katis 2001 szeptemberében Afganisztánban volt, ahol őrmesterként szolgált. Egy nap, amikor Kunar tartományban jártak, az egységét támadás érte, ami elmondása szerint rendkívül nehézkessé tette a másokkal való gyors információcserét.

Ügyvédjei szerint a katona Afganisztánból hazatérve, 2006-ban kezdett új, kommunikációs megoldásokon dolgozni. Ennek eredményeként készült el egy olyan szolgáltatás is, ami a Facebookon most elérhető élő videóközvetítéshez hasonló. Azaz: a használója nem csupán látja, hallja is, ami történik.

Hirdetés

A bírósági dokumentumok szerint a Meta lényegében lemásolta ezt, majd pedig Facebook Live és Instagram Live néven a saját rendszereibe építette.

A közösségi oldal szóvivője szerint nem követtek el szabadalomsértést, ezért jogorvoslati kérelmet nyújt be a vállalat.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Forrás:
http://hvg.hu/tudomany/20220922_facebook_meta_elo_video_szabadalomsertes_szabadalom#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Zuckerberg a Harvard és a Facebook előtt egy gyorsétterem vezetője is lehetett volna

Zuckerberg a Harvard és a Facebook előtt egy gyorsétterem vezetője is lehetett volna

A Facebook történetét szinte mindenki ismeri: a programozó Mark Zuckerberg még egyetemistaként, a Harvard Egyetem …