2022. július 7., csütörtökMa Csaba napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 409,00 Ft | USD: 400,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
2022.07.07. Csaba Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 409,00 Ft | USD: 400,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
Kezdőlap / Tech / 400 furcsa észlelésről számolt be az Egyesült Államok ufóvadász irodája

Hirdetés

400 furcsa észlelésről számolt be az Egyesült Államok ufóvadász irodája

Nyilvános ufóügyi meghallgatást tartott kedd délelőtt az amerikai Kongresszus. Az eseményen kiderült, az Amerikai Védelmi Minisztérium által létrehozott munkacsoport 400 jelentést gyűjtött össze, amely az azonosítatlan légi jelenségekkel kapcsolatos – számolt be róla a The Verge.

A meghallgatáson – amire utoljára több mint 50 évvel ezelőtt került sor – Scott Bray, az amerikai haditengerészeti hírszerzés igazgatóhelyettese válaszolt a Kongresszus kérdéseire.

Bray szerint az észlelések számának növekedése több mindennek is köszönhető: többek között a drónok népszerűségének és az érzékelők fejlődésének. A szakember úgy véli, bár sok észlelés megmagyarázatlan maradt, nincs bizonyíték arra, hogy ezek természetfeletti vagy földönkívüli jelenségek lettek volna.

Hirdetés

„Amikor azt mondom, hogy megmagyarázhatatlan, arra gondolok, hogy túl kevés adat áll rendelkezésre egy adott esettel kapcsolaban”

– emelte ki Bray.

Nem zárja ki az amerikai kormányzat, hogy az UFO-jelenségeket földönkívüliek okozták

Az amerikai kormány szerint nincs magyarázata a katonai pilóták által látott több tucat azonosítatlan repülő tárgyra. A Pentagon pénteken közzétett jelentése szerint a 2004 óta a jelenségekről tett 144 jelentésből egy kivételével mindegyik megmagyarázatlan maradt – írja a BBC.

Az észlelésekkel kapcsolatos munkacsoportot még 2021-ben indította el az amerikai védelmi minisztérium, hogy vizsgálják ki az azonosítatlan légköri objektumokkal kapcsolatos adatokat. Andre Carson demokrata szenátor szerint bár a jelenségek többsére valóban megmagyarázhatatlan, ezeket alaposan ki kell vizsgálni, hogy mekkora fenyegetést jelentenek.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Forrás:
http://hvg.hu/tudomany/20220517_pentagon_azonositatlan_repulo_targy_meghallgatas_ufo#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Új remény a májbetegeknek: most először beültettek egy 3 napig testen kívül életben tartott donormájat

Új remény a májbetegeknek: most először beültettek egy 3 napig testen kívül életben tartott donormájat

A transzplantációt a Zürichi Egyetemi Kórház sebészei végezték el a transzplantációs osztály igazgatója, Pierre-Alain Clavien …