2022. augusztus 8., hétfőMa László napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 392,00 Ft | USD: 385,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
2022.08.08. László Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 392,00 Ft | USD: 385,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
Kezdőlap / Tech / 3,6 milliárd forintot keresett a bitcoinos cég azzal, hogy kikapcsolta a bányászgépeket

Hirdetés

3,6 milliárd forintot keresett a bitcoinos cég azzal, hogy kikapcsolta a bányászgépeket

A bitcoin (vagyis az egyik legismertebb kriptopénz) bányászata óriási energiát igényel, ha valaki érdemi mennyiséget szeretne összegyűjteni belőle. Többen ezért hatalmas gépparkokat üzemeltetnek, és ipari körülmények között végzik a munkát. Ilyen létesítményekből több is működik a világban, az egyik legnagyobb pedig Texasban található.

A folyamat mögötti cég, a Riot Blockchain most azonban nem azért került be a hírekbe, mert akkora összeget keresett volna. Vagyis de, csak nem úgy, ahogy gondolnánk: ezúttal ugyanis a gépek kikapcsolása volt nagyon kifizetődő.

265 ezer forintot keres naponta a fenegyerek, aki 78 darab RTX 3080-assal bányássza a kriptopénzt

Simon Byrne az ethereum kriptovalutát bányássza a méregdrága GPU-kkal. Amikből egy seregnyivel rendelkezik.

Hirdetés

A Rio által üzemeltett telephely 750 megawattos teljesítménnyel dolgozik, ami „békeidőben” sem kevés – hát még akkor, ha közben mindenkinél magasabb lesz a fogyasztás, mert többen működtetnek klímát, ventilátort, stb. A cég ezért a hőhullám idejére visszább vett a fogyasztásból, hogy a hálózat által elérhető kapacitást jobban szét lehessen osztani.

A tőzsdén is jegyzett cég ezen pedig 9,5 millió dollárt, vagyis több mint 3,6 milliárd forintot nyert idén júliusban. A Bloomberg szerint ez az összeg majdnem kétszer magasabb, mint a cég által az utolsó időszakban értékesített bitcoinok után járó pénz: az ugyanis „csak” 5,6 millió dollárt tett ki.

Az érdekes helyzethez persze más is hozzátartozik: a Riot komoly partnerséget kötött a helyi tanáccsal, ami az energia optimális kihasználásában működik közre. Ők pedig már a hőhullám előtt jelezték, hogy a bányászok húzzák be a féket. A Riot eleget a kérésnek, ami pedig dollármilliós köszönetként nyert formát. Ezt az összeget azonban – bár az értéke nyilván így sem lebecsülendő – nem készpénzben kapják meg, hanem egyfajta jóváírásként, amivel a kiadásokat csökkentik.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Forrás:
http://hvg.hu/tudomany/20220804_bitcoin_kriptopenz_banyaszat_texas_riot_blockchain#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Totális a félreértés a sok mobilozásról, magyar kutatók szerint sok minden éppen fordítva igaz

Totális a félreértés a sok mobilozásról, magyar kutatók szerint sok minden éppen fordítva igaz

Számos kutatás szerint a korai és túlzott tévénézés későbbi figyelemproblémákhoz és hiperaktivitáshoz vezethet. Ez fordítva …