2022. május 24., keddMa Eszter napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 382,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
2022.05.24. Eszter Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 382,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
Kezdőlap / Tech / 2,5 millió forintját mentette meg azzal, hogy neki volt egy kütyüje, amit a tolvajok nem ismertek

Hirdetés

2,5 millió forintját mentette meg azzal, hogy neki volt egy kütyüje, amit a tolvajok nem ismertek

Bár az utóbbi időben többnegatívumot is lehetett hallani az Apple kulcstartónyi nyomkövető eszközéről, az AirTagről (például hogy alantas szándékkal használták, máskor pedig hamis riasztásokkal idegesített), azonban a hasznossága vitathatatlan, és ezt egy újabb eset is bizonyította.

Egy ausztrál férfi, Graham Tait rémálma vált valóra, amikor dél-ausztráliai nyaralása során felfedezte, hogy a szállodája előtt parkoló autóját feltörték, drága fényképezőgépet, notebookot, GoPrót és egyéb eszközöket koptak el, sőt még a pénztárcájától is megszabadították. A kár nagyjából 10 ezer ausztrál dollár, azaz mintegy két és fél millió forintnak megfelelő összeg volt – számolt be az esetről a 9news.

© 9news

Hirdetés

Szerencsére a károsult roppant előrelátó volt, ugyanis a fényképezőgépét és a laptopját már korábban ellátta Airtaggel. Elindította a Find My alkalmazást, és meglepetten látta, hogy az eltulajdonított tárgyak ott vannak a szállodában, csak épp egy másik szobában. A tolvajok nem is sejtették, hogy ilyen, újgenerációs technológiát használnak az eszközök nyomon követésére, így meg sem próbálták eltávolítani az AirTageket.

A férfi volt annyira higgadt, hogy nem kezdett önbíráskodásba, így jelenleg a bűnüldöző szervek foglalkoznak a feltételezett elkövetőkkel.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Forrás:
http://hvg.hu/tudomany/20220514_airtag_buktatta_le_az_ausztral_tolvajokat_autolopas#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Az ukránok egy újabb orosz „csodafegyvert” lőttek ki

Az ukránok egy újabb orosz „csodafegyvert” lőttek ki

Még pénteken mutatta be az ismert orosz haditudósító, Alekszandr „Szasa” Koc működés közben a világ …