2022. május 25., szerdaMa Orbán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 360,00 Ft | CHF: 374,00 Ft
2022.05.25. Orbán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 360,00 Ft | CHF: 374,00 Ft
Kezdőlap / Tech / 16 év elég lesz? Extra hosszú ideig bírja a Samsung új memóriakártyája

Hirdetés

16 év elég lesz? Extra hosszú ideig bírja a Samsung új memóriakártyája

A tárhely mérete után az egyik legfontosabb szempont az autók fedélzeti kamerájához készített memóriakártyáknál, hogy milyen hosszú azok élettartama. Erre koncentrált legutóbbi fejlesztésénél a Samsung is.

A dél-koreai cég a Pro Endurance microSD-kártya legújabb generációs változatával állt elő, aminél azt ígéri, a 256 GB-os változat 16 éven át működőképes marad. Ha ez valóban igaz, akkor valószínűleg hamarabb cserél az ember autót, mint miroSD-t a fedélzeti kamerájában.

© Samsung

Hirdetés

A kisebb kapacitású, 128 GB-os kártya ugyan nem bírja ilyen hosszan, de a Samsung szerint 8 éven át az is bírni fogja. Mindez ugyanakkor komoly előrelépés, korábban ugyanis öt évet ígért a Samsung. Az Engadget megjegyzi: a piacon kapható kártyák többségénél 2-4 év folyamatos felvétel után érik meg a kütyü a cserére.

A Samsung újdonságai 100 MB/s olvasási, valamint 30 MB/s írási sebességre képesek, így arra FullHD vagy 4K felbontásban is lehet videót rögzíteni. A cég azt állítja, az egységek a leejtést, a mágneses sugárzást, a vizet, a szélsőséges hőmérsékletet és a röntgensugárzást is jól bírják.

© Samsung

A Pro Endurance legkisebb verziója 32 GB-os, ezért 11 dollárt (kb. 4000 forint) kér el a gyártó, míg a 256 GB-os verzióért már 55 dollárt (kb. 20 ezer forint) kell fizetni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Forrás:
http://hvg.hu/tudomany/20220505_samsung_microsd_kartya_pro_endurance_elettartam#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Vásárlókat keres Electronic Arts játékóriás, az Apple is megszerezheti

Vásárlókat keres Electronic Arts játékóriás, az Apple is megszerezheti

Divatos lett felvásárolni a játékstúdiókat: a Microsoft januárban jelentette be, hogy megállapodást kötött az Activision …