2022. május 19., csütörtökMa Ivó, Milán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 386,00 Ft | USD: 367,00 Ft | CHF: 376,00 Ft
2022.05.19. Ivó, Milán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 386,00 Ft | USD: 367,00 Ft | CHF: 376,00 Ft
Kezdőlap / Tech / 14-17 éves diákok kitalálták „a kerekesszékek Tesláját”, magától elnavigál a plázában

Hirdetés

14-17 éves diákok kitalálták „a kerekesszékek Tesláját”, magától elnavigál a plázában

Európa, Közel-Kelet és Afrika tizennégy országának húsz iskolájából neveztek csapatok az Otis liftgyártó versenyére, melyben idén az idősebb generációk mozgását megkönnyítő megoldásokra vártak ötleteket.

A zsűri a dubaji Gems Wellington Academy 13 fős nemzetközi csapatának tervét ítélte a legjobbnak. A helyi The National a 14-17 éves diákok a „a kerekesszékek Teslájának” nevezett megoldásuk kidolgozása során a bevásárlóközpontokra fókuszáltak, mondván azok nagyok, így az idősebb korosztály számára nehezebben bejárhatók, ráadásul némelyikben tájékozódni sem egyszerű.

Az általuk tervezett kerekesszék a pláza belső térképe alapján megtervezi az optimális útvonalat a kiszemelt üzletig, és amíg odanavigálja használóját, aközben képes az utat elálló emberek és más akadályok detektálására.

Hirdetés

A 25 ezer dolláros díjat elnyerő diákok a The National című lapnak úgy nyilatkoztak: szeretnék továbbfejleszteni a tervüket, és eljutni egy prototípus összeszereléséig, hogy azzal befektetőket keressenek.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Forrás:
http://hvg.hu/tudomany/20220511_otis_made_to_move_onvezeto_kerekesszek_dubaj_gems_wellington_academy#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Csodás látvány: 2500 éves piramist vetíthet lakása közepére a telefonjával

Csodás látvány: 2500 éves piramist vetíthet lakása közepére a telefonjával

Virtuális túrát tehet otthonában, a vonaton vagy bárhol ülve az, aki felkeresi Meroé piramistemetőjét a …