2022. május 20., péntekMa Bernát, Felícia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 384,00 Ft | USD: 363,00 Ft | CHF: 373,00 Ft
2022.05.20. Bernát, Felícia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 384,00 Ft | USD: 363,00 Ft | CHF: 373,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Yates nyerte a Giro 2. szakaszát, Van der Poel megőrizte a rózsaszín trikót

Hirdetés

Yates nyerte a Giro 2. szakaszát, Van der Poel megőrizte a rózsaszín trikót

A pénteki nyitószakaszt a holland Mathieu van der Poel nyerte az eritreai Biniam Girmay és a spanyol Pello Bilbao előtt. Valter Attila a 29. helyen tekert be, míg a másik két magyar, Fetter Erik a 112., Peák Barnabás pedig a 167. lett.

A második napon a szabályok értelmében az utolsó helyen álló versenyzők rajtoltak el elsőként, tehát az összetett állás alapján fordított sorrendben vágtak neki a közel 10 kilométeres távnak a kerékpárosok.

A verseny a Hősök teréről indult, majd az alábbiak szerint alakult: 

Hirdetés

Izabella utca, Ferdinánd híd, Váci út, Alkotmány utca, Honvéd utca, Id. Antall József rakpart, Margit híd, Bem rakpart, Ponty utca, Hunyadi János út, valamint a már említett befutó a Budai Várban a Szentháromság téren.

???? Budapest ????#Giro pic.twitter.com/I2toDiL2i9

— Giro d’Italia (@giroditalia) May 7, 2022

Peák Barnabás 14 óra 9 perckor startolt, majd az addigi harmadik legjobb időt mente (12:29:13). Az Intermarché–Wanty–Gobert sportolója így értékelt:

Mindent kiadtam magamból, ilyen közönség előtt lehetetlen tartalékolni. A időm talán elég lesz a legjobb negyvenhez, amivel elégedett lennék.

A pályával kapcsolatban kifejtette: kifejezetten fekszik neki a rövid időfutam, illetve a sok kanyar ellenére szerinte csak két trükkös forduló volt az útvonalon. „Tervezett időeredmény nem volt kitűzve, inkább wattban kellett jól teljesítenem, ez sikerült is.

Bár a közönség miatt sokszor elfelejtettem lenézni a wattmérőre, de bármikor lepillantottam, mindig 400 felett volt.


Peák Barnabás


24

Galéria: A Giro d’Italia 2022 második szakaszaFotó: Papajcsik Péter / Index

Korábban az volt a bajom, hogy ilyen magas wattszámon hamar besavasodtam a rossz testtartásom miatt, de ezen most sikerült javítani” – tette hozzá a 23 éves Peák, aki végül az 51. helyen zárt.

Fetter Erik 15:04-kor indult, 12:28.10-as idejével pedig megelőzte honfitársát, és a 10. időt produkálta, végül összetettben a 45. lett. Az EOLO–Kometa magyar versenyzője sem győzte dicsérni a magyar közönséget. 

Sok helyen versenyeztem már, de ilyet még sehol nem tapasztaltam. Nem csupán a rajtnál, a célban és az emelkedőn voltak sokan, hanem minden egyes utcában. Elképesztően sok energiát adott ez nekem

– mondta Fettel, majd elárulta, nem olyan céllal vágott neki a távnak, hogy időfutambajnokként ő legyen a legjobb magyar, inkább a többi rivális közül szeretne minél többet megelőzni. „Nem egy klasszikus időfutampálya, mert több kanyar és a végén egy emelkedő van benne, de jobban is szeretem az ilyet. Budapest pedig semmihez sem fogható, elindultunk a Hősök teréről, elhaladunk a Parlament mellett, és megérkezünk ide a budai Várba” – mondta láthatóan az előző 12:28 perc hatása alatt lévő Fetter, aki elárulta, a pénteki nyitónapon elszenvedett bukása semmiben sem hátráltatta, mert megúszta karcolásokkal a történteket.


Fetter Erik


24

Galéria: A Giro d’Italia 2022 második szakaszaFotó: Papajcsik Péter / Index

„Az életben egyszer van ilyen lehetőségem, hogy a Girón […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/bringa/2022/05/07/giro-ditalia-budapest-masodik-szakasz-idofutam-osszefoglalo-valter-attila-peak-barnabas-fetter-erik/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Vele esett ki, de nem ő ejtette ki az MTK-t

Vele esett ki, de nem ő ejtette ki az MTK-t

Igaz, hogy tősgyökeres fradista?  Tény, hogy ferencvárosi nevelés vagyok, hattól huszonkét éves koromig a Fradiban …