2021. augusztus 4., szerdaMa Domonkos napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 355,00 Ft | USD: 298,00 Ft | CHF: 330,00 Ft
2021.08.04. Domonkos Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 355,00 Ft | USD: 298,00 Ft | CHF: 330,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Világcsúcsot döntött az egy négyzetméterre jutó olimpiai bajnokok száma

Hirdetés

Világcsúcsot döntött az egy négyzetméterre jutó olimpiai bajnokok száma

Bármely nagy ország büszke lenne erre a teljesítményre, a 177 olimpiai arany-, 151 ezüst- és  174 bronzéremre.

Ezzel a mondattal nyitotta meg kedd délben Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Millenárison a Világraszóló bajnokaink – 177 mesés győzelem című fantasztikusan gazdag olimpiatörténeti kiállítást, amely az elmúlt 125 évben született magyar olimpiai sikereknek állít emléket. Gulyás, a kiállítás fővédnöke sporttörténésznek is becsületére valló memóriával, fejből sorolta az elmúlt évtizedek emblematikus magyar olimpiai diadalait az ’56-os melbourne-i véres magyar–szovjet vízilabda-mérkőzéstől Balczó András müncheni nagy futásán át Kolonics György sydney-i kenubravúrjáig, Gyurta Dániel londoni heroikus győzelméig a 200 méteres mellúszásban és a férfipólósok athéni, szerbek elleni utolsó negyedének csodájáig, miközben a kivetítőn peregtek a korabeli felvételek.

Schmidt Gábor, a MOB alelnöke, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke a megannyi kedves emlék közül a számára legkedvesebbet, „Kolo” sydneyi kenusikerét emelte ki, rámutatva, hogy a világ talán legjobb kenusa még abban sem bízott, hogy egyáltalán döntőbe kerül, aztán tessék, a viharos vízen tanítani való versenyzéssel másodszor is olimpiai bajnok lett. 

Hirdetés

A pazar kiállításon a 305 ereklye között ott látható Kemény Dénes vízilabda szövetségi kapitány három inge, amelyekben a négyévente menetrendszerűen érkező győzelmeket ünnepelve játékosaival a vízbe ugrott, továbbá Mező Ferenc szellemi olimpiai aranyérmét eredményező eredeti kézirata 1928-ból, nem is beszélve Ónodi Henrietta saját tervezésű tornadresszéről, amelyben aranyérmes lóugrás-gyakorlatát bemutatta Barcelonában. És fényképen láthattuk a legendás barcelonai lovat is, amelyet Békéscsaba – Heni szülővárosa – megvásárolt a katalán várostól. 

Az eseményen megjelent a százéves Keleti Ágnes, a földkerekség […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2021/tokio/2021/07/20/vilagcsucsot-dontott-az-egy-negyzetmeterre-juto-olimpiai-bajnokok-szama/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Bekeményít a Fradi edzője, Boli a kispadra sem ülhet le a BL-meccsen

Bekeményít a Fradi edzője, Boli a kispadra sem ülhet le a BL-meccsen

A Ferencváros labdarúgócsapata szerdán a Slavia Prahát fogadja a Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulójában. Peter …