2022. január 27., csütörtökMa Angelika napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 318,00 Ft | CHF: 346,00 Ft
2022.01.27. Angelika Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 318,00 Ft | CHF: 346,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Vialli harmadszor is megküzd a hasnyálmirigyrákkal

Hirdetés

Vialli harmadszor is megküzd a hasnyálmirigyrákkal

Gianluca Viallit négy és fél éve diagnosztizálták hasnyálmirigyrákkal. A hazájában és jelenlegi lakóhelyén, Londonban is roppant népszerű egykori futballsztár idestova harmadszor küzd meg a betegséggel – kétszer már tünetmentes volt, úgy tűnt, meggyógyult –, és ahogy szavaiból kitűnik, nem hagyja el magát, sőt képes némi akasztófahumorral kommentálni a sors újabb és újabb csapásait.

Az 57 éves Vialli kétszer már gyógyultnak tűnt azt követően, hogy az elmúlt négy évben két borzalmas, egyenként kilenc hónapos kemoterápia-kúrát kellett elviselnie. Végül 2019 decemberében tünetmentesnek, gyógyultnak nyilvánították, de most kiderült, hogy erről sajnos szó sincs; az alattomos kór még mindig ott pusztít a szervezetében.

Először 2019 márciusában estem vissza – nyilatkozta Vialli a The Guardiannek. – Úgy tűnt, túl vagyok az egészen. És akkor hirtelen belázasodtam. Elmentem az orvosomhoz, aki gyorsan csinált egy vérképet, és kiderült, ismét előjött a hasnyálmirigyrák. Időközben megtudtam, hogy ez az egyik leggonoszabb fajtája a ráknak. De segített, hogy élsportoló voltam. Mindig célokat tűztem magam elé. Lépésről lépésre haladtam. Most el kell kezdeni a kemót. Most túl kell lenni rajta. Most meg kell erősödnöm. És így tovább.

És úgy tűnt, sikerült. 2019 decemberében az orvosa ezt írta a kórlapjára: NED. No evidence of disease. Magyarul: nincs jele a betegségnek. És újabb négy hónap elteltével, 2020 áprilisában gyógyultnak nyilvánították.

Hirdetés

Vialli pedig belevetette magát szenvedélyébe, a futballba. A korábbi Sampdoria-, Juventus- és Chelsea-sztár legjobb barátja és egykori játékostársa, Roberto Mancini mellé szegődött az olasz válogatott másodedzőjének. És az eredmény minden várakozást felülmúlt: megnyerték az Európa-bajnokságot, a döntőben éppen Vialli második hazáját, Angliát felülmúlva.

Gianluca Vialli and Roberto Mancini broke down in tears after Italy’s UEFA Euro 2020 triumph and Sampdoria have paid tribute to their legends: ‘No words needed.’ https://t.co/BxhDSMzVGA #Samp #SerieA #Calcio #Azzurri #ITA #Euro2020 #ITAENG

— footballitalia (@footballitalia) <a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2021/12/26/vialli-harmadszor-is-megkuzd-hasnyalmirigyrakkal/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

200 ezer dollárt fizetett volna csapata, ha diliházba vonul

200 ezer dollárt fizetett volna csapata, ha diliházba vonul

A remek képességű, ugyanakkor az elmúlt években rendre a balhéival feltűnő Brown a Jets elleni …