2020. szeptember 18., péntekMa Diána napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 304,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
2020.09.18. Diána Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 304,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Veszélyben van a budapesti Európai Szuperkupa-döntő a német sajtó szerint

Veszélyben van a budapesti Európai Szuperkupa-döntő a német sajtó szerint

A német Kicker szerint újból veszélybe került az Európai Szuperkupa-döntő. Az eredetileg augusztus 12-én, Portóban megtartani tervezett mérkőzést elhalasztották és áthelyezték a budapesti Puskás Arénába, de a kedden a magyar határokon bevezetett zárás miatt kétséges, hogy a német Bayern München és a spanyol Sevilla futballistái beléphetnek az országba a szeptember 24-i mérkőzésre.

A kormány döntése értelmében a játékosok biztosan beutazhatnak. Az UEFA, az európai futball főszervezete most arról tárgyal a magyar kormánnyal, hogy a szurkolóik megnézhetik-e a helyszínen a találkozót. A tervek szerint a stadionba kapacitásának 30 százalékának megfelelő számú drukker, 20 ezer fő mehetne be, köztük a két gárda 3-3 ezer saját rajongója. Az UEFA a budapesti meccset afféle tesztnek szánja: ha a szervezők és a bevezetett intézkedések jól vizsgáznak, akkor esetleg megkezdődhet a nézők visszatérése a lelátókra.

A nemzetközi szövetség mindenben együttműködik az illetékes magyar hatóságokkal, és jelezték: nem fogják kockáztatni a szurkolók egészségét. Az Indexnek sikerült elérnie a Magyar Labdarúgó-szövetséget, amelynek szóvivője, Sipos Jenő megerősítette: egyeztetések kezdődtek az UEFA és a magyar kormány között, és jelen állás szerint nézők előtt fogják megtartani a mérkőzést.

A Bayern és a Sevilla szurkolóinak érkezéséről korábban annyit mondott Gulyás Gergely a pénteki kormányinfón, hogy kizárólag két negatív teszttel, valamint a repülőtérről a stadionba, majd a meccs után rögtön Ferihegyre szállítva jöhetnének biztatni a csapatokat. Azóta Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház osztályvezető főorvosa azt nyilatkozta,

meredek dolog a Szuperkupa-döntő megtartása.

A jelenlegi szabályok értelmében azok a külföldi sportolók, akik hazai sportrendezvényre jönnek, akkor léphetnek be, ha az azt megelőző 5 napból két, legfeljebb 48 óra eltéréssel készült negatív tesztet magyarul vagy angolul be tudnak mutatni. Az UEFA részvételi protokolljához elég egy darab, három napnál nem régebbi negatív teszt is – a sportolókra vonatkozó előírások ezt is érvényesnek tekintik. Ez alapján igazi veszélyben csak a külföldi szurkolók beutazása lehet, illetve kérdés, hogy amennyiben részt vehetnek a mérkőzésen, hogyan lehet majd csökkenteni a stadion közös tereiben a személyes kontaktust.

A labdarúgó Európai Szuperkupa-döntőn minden évben a két legnagyobb európai kupasorozat, a Bajnokok Ligája és az Európa-liga győztese csap össze, idén a Bayern München és a Sevilla.

Forrás:
http://hvg.hu/sport/20200901_uefa_europai_szuperkupa_puskas_arena_koronavirus_jarvany#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Történelmi siker Dunaszerdahelyen: továbbjutott a DAC az Európa Ligában

Történelmi siker Dunaszerdahelyen: továbbjutott a DAC az Európa Ligában

Üres lelátók előtt lejátszott meccsen, harcos játékkal győzött a DAC a dunaszerdahelyi Mol Arénában – …