2020. szeptember 21., hétfőMa Máté napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 304,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
2020.09.21. Máté Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 304,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Magyar labdarúgás / Vereséget szenvedett Dorogon, továbbra is nyeretlen az ETO FC Győr

Vereséget szenvedett Dorogon, továbbra is nyeretlen az ETO FC Győr

 

LABDARÚGÓ NB II
5. FORDULÓ
DOROGI FC–ETO FC GYŐR 2–0 (
1–0)
Dorog, Buzánszky Jenő Stadion, 530 néző. Vezette: Dolnegó Bálint (Punyi Gyula, Máyer Gábor)
DOROG: Mursits – Nyíri, Rjasko, Berkó, Zabari – Tóth B., Lénárt – Beliczky (Zuigeber, 60.), Mészáros Á. (Nagyházi, 88.), Papp M. – Girsik (Vígh Á., 79.). Vezetőedző: Németh Szabolcs
ETO: Gundel-Takács – Vári, Lipták, Fejes, Kovács K. – Szuhodovszki (Szimcsó, 55.), Vaskeba – Májer (Berki, 68.), Bagi, Kerkez (Múcska, 55.) – Priskin. Vezetőedző: Tuifel Péter
Gólszerző:
Papp M. (9.), Vígh Á. (86.)

 

ÖSSZEFOGLALÓ

A szezon előtt a szakértők közül többen a dobogóra esélyes csapatok között emlegették az ETO FC Győrt, ám Tuifel Péter együttese nem vett repülőrajtot, ajkai vereségét követően három döntetlent játszott. A Rába-partiak tehát első győzelmükért látogattak Dorogra, a nyáron alaposan megfiatalított hazaiak azonban jó formában várhatták a találkozót, miután legutóbb taktikus futballal szereztek pontot a mindaddig hibátlan Nyíregyháza otthonában.

Németh Szabolcs tanítványai ezúttal is kezdeményezően léptek fel, s alig nyolc perc elteltével a vezetést is megszerezték, Girsik Áron passzából Papp Máté volt eredményes, a dorogi támadó tizennégy méterről, laposan bombázott a bal alsó sarokba (1–0). Az előny birtokában is uralták a mérkőzést a hazaiak, akik Tóth Barnabás és Beliczky Gergő révén közel jártak az újabb gólhoz, míg az első győri lehetőségre negyven percet kellett várnunk, ekkor Kerkez Milos tekerése kerülte el a bal felső sarkot.

A fordulás után megélénkült a játék, s könnyedén megduplázhatta volna előnyét a házigazda, Girsik Áron lövését Gundel-Takács Bence tornázta ki a bal felső elől hatalmas bravúrral. Tuifel Péter cserékkel igyekezett felrázni a csapatát, s az utolsó húsz percben már helyzetek is adódtak a győriek előtt, a legnagyobb egy szöglet utáni kavarodást követően, amikor a  gólvonalról tisztáztak a dorogi védők. A hajrában Zuigeber Ákos éles szögből a jobb oldali kapufát találta el, a csereként beállt Vígh Ádám pedig már egy fokkal pontosabb volt, és szépségdíjas találattal biztosította be a Dorog megérdemelt győzelmét (2–0). A bányászvárosiak ezzel már a harmadik sikerüket ünnepelhették a bajnokságban, míg az ETO öt fordulót követően továbbra is nyeretlen.

MESTERMÉRLEG

Németh Szabolcs: Megérdemelten tartottuk itthon a három pontot, büszke vagyok a csapatomra, mert azt játszottuk, amit előzetesen elterveztünk. Határozott védekezésre építve, a labdaszerzéseket követően lendületes támadásokat vezettünk, s több nagy helyzetet is kialakítottunk. A tervszerű, becsületes munkának élvezhetjük a gyümölcsét, nagy öröm számomra, hogy jó mentalitású játékosokkal dolgozhatok Dorogon.

Tuifel Péter: Kevés jó periódusunk volt a mai mérkőzésen, s bár a védekezésünk alapvetően jól működött, két alkalommal kihagyott a figyelmünk, elöl pedig sajnos nem tudtunk nagy helyzeteket kialakítani. Csalódott vagyok, a játék minden elemében sokat kell javulnunk a folytatásra.

PERCRŐL PERCRE

93. perc: Vége a mérkőzésnek, némi meglepetésre, de nem érdemtelenül tartotta otthon mindhárom pontot a Dorog az ETO FC Győr ellen. Köszönjük megtisztelő figyelmüket!

Három perc a ráadás.

88. perc: Harmadik cserelehetőségét is kihasználja a Dorog, Mészáros Áron helyére Nagyházi érkezik.

86. perc: GÓL, OTT A MÁSODIK! A csereként beállt Vígh Ádám szerzett labdát a győri térfélen, majd tizennyolc méterről, védhetetlenül a kapu bal oldalába bombázott. 20!

83. perc: A dorogiak pótolják a nemzeti ünnepünkön elmaradt tűzijátékot, három lövés is győri lábról pattant vissza a mezőnybe, majd Tóth Barnabás bólintása kerülte el a kaput.

81. perc: Harmadjára villan a sárga lap a mérkőzésen, ezúttal a csereként beállt Szimcsot figyelmeztették.

80. perc: KAPUFA! Mészáros tálalt a bal szélen felfutó Zuigeber elé, aki éles szögből a jobb oldali kapufát találta el. 

79. perc: Cserél a Dorog, a gólpasszt jegyző Girsik helyett a folytatásban Vígh Ádám a pályán.

76. perc: EGYENLÍTÉSI LEHETŐSÉG! Berki jobboldali szögletét két győri támadó is megcsúsztatta, végül a gólvonalról sikerült tisztázniuk a hazaiaknak.

71. perc: Lipták fejesét követően röviden szabadítottak fel a dorogi védők, a második hullámban érkező Múcska lövése pedig elakadt a lábak erdejében.

68. perc: Utolsó cserelehetőségét is kihasználja Tuifel Péter, Májer helyén Berki folytatja.

Ivószünet. Az utóbbi percekben átvették az irányítást a Rába-partiak, de egyelőre nem találnak fogást ellenfelükön.

63. perc: Kombinatív győri támadás végén Bagi szánta el magát lövésre távolról, de nem talált kaput.

60. perc: Németh Szabolcs is változtat, a jól játszó Beliczky helyére a mindössze tizenhét esztendős Zuigeber érkezik.

57. perc: Mészáros Áront figyelmeztette sárga lappal a játékvezető.

55. perc: Kettős csere a győrieknél, Kerkezt Múcska, Szuhodovszkit pedig Szimcsó váltotta.

53. perc: MI MARADT KI! Fejes bizonytalanságát Beliczky használta ki, jobbról Mészáros fejére tekert, aki fejjel lekészítette a labdát Girsiknek, ám a dorogi támadó közeli lövését hatalmas bravúrral kitolta Gundel-Takács a bal felső elől.

Dorogi támadásokkal indult a második félidő, a vendégcsapat játékából továbbra is hiányzik az egyenlítéshez szükséges átütőerő.

46. perc: Folytatódik a találkozó, egyik szakvezető sem változtatott a szünetben.

45. perc: Véget ért az első játékrész, a látottak alapján megérdemelten vezet a Dorog.

42. perc: Az első győri lehetőség a találkozón, Kerkez tekerése kerülte el a bal felső sarkot.

39. perc: Beliczky készített le Tóth Barnabásnak, aki kapásból próbálkozott, ám a labda elakadt Szuhodovszki lábában.

36. perc: Nyíri cselezte be magát a tizenhatoson belülre, az utolsó pillanatban Fejes tisztázott remek ütemben.

32. perc: Itt a mérkőzés első sárga lapot érő megmozdulása, Vaskeba rántotta le a középen meginduló Papp Mátét.

25. perc: Mészáros jobbról érkező szabadrúgása jól kanyarodott középre, de Beliczky feje felett centiméterekkel elszállt a labda. Egyelőre nem találják a vendégek a játék ritmusát.

Huszonhét Celsius-fokot mutatnak a dorogi hőmérők, a játékvezető ivószünetet rendelt el.

21. perc: Nyíri passzából Girsik próbálkozott lövéssel, de Gundel-Takács könnyedén hárított.

A gól óta többet támadnak a győriek, de egyelőre nem jelentenek veszélyt Mursits kapujára.

9. perc: GÓL, VEZET A DOROG! Nyíri labdaszerzését követően Girsik tálalt remek ütemben a baloldalon felfutó Papp Máté elé, aki tizennégy méterről, laposan a bal alsó sarokba lőtt. 10!

Csordultig megtelt a Buzánszky Jenő Stadion főtribünje, s Győrből is szép számmal érkeztek szurkolók, megközelítőleg hatszázan tekintik meg az összecsapást a helyszínen.

3. perc: A találkozó első helyzete a dorogiak nevéhez fűződik, Mészáros szögletét követően Berkó fejelt a kapu fölé.

A hazaiak pirosban, a győriek tiszta zöldben futballoznak.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés!

A Dorog több fontos emberét elveszítette nyáron, Forró Gyula például a bányászvárosból éppen Győrbe szerződött, így ezúttal korábbi együttese ellen bizonyíthat. A klubnál az új szezonban elsősorban a fiatalokra építenek, az élvonalba feljutott MTK-val kötött szerződés értelmében többek között Zuigeber Ákos és Kovács Máté is Dorogra került, az ETO ellen mindketten a kispadon kapnak helyet. Németh Szabolcs együttese az első négy fordulóban bizonyította, miért tekintenek rá a szakértők sötét lóként: a Soroksárt és a DEAC-ot a vártnál nehezebben múlták felül a dorogiak, Pécsett fájó pofonba szaladtak bele, míg legutóbb taktikus futballal szereztek pontot a mindaddig hibátlan Nyíregyháza otthonában.

„Jót tenne a csapatnak a siker, a győzelem, ami meghozná az áttörést, és lendületet adna a folytatáshoz – nyilatkozta a győriek honlapjának Tuifel Péter vezetőedző. – Mentálisan rendben vannak a fiúk, nagy fegyverténynek tartom, hogy a Soroksár ellen a 94. percben tudtunk egyenlíteni. Próbáltuk megtalálni a pozitívumokat az előző mérkőzésben, ahogy a hibákat is látjuk, és igyekszünk őket kijavítani, folyamatosan ezen dolgozunk. A négy mérkőzésünkből egyszer szenvedtünk vereséget, a többin nem tudtak minket legyőzni, ráadásul rendre hátrányból álltunk fel, ami mindenképp egy pozitív töltet.”

A szakértők szerint a dobogóra is eséllyel pályázó, a nyáron többek között két korábbi válogatottal, Lipták Zoltánnal és Forró Gyulával erősítő ETO FC Győr az elmúlt években rendre alulmúlta az előzetes várakozásokat, s ezúttal is gyengén rajtolt. Tuifel Péter együttese négy mérkőzés után nyeretlen a bajnokságban, igaz, vereséget is csupán a nyitányon, a remek formában lévő Ajkától szenvedett, a legutóbbi három találkozója (sorrendben a Kaposvár, a Pécs, valamint a Soroksár ellen) egyaránt döntetlennel zárult. Győrben azonban ennél lényegesen többet várnak a csapattól, amely Dorogon léphet a győzelem ösvényére. A hírek szerint Bagi Istvánra és Vankó Imrére újra számíthat a szakmai stáb, Kiss Máté viszont kisebb húzódással bajlódik.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Lássuk, mire megy egymással a három forduló óta veretlen Dorog és az elmúlt három bajnokiján ikszelő ETO.

Forrás:
http://www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_ii/nb-ii-dorogi-fc-eto-fc-gyor-2779361

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Teljes a bizonytalanság a komlói kézicsapatnál a koronavírus miatt

Semmi okosat nem tudok mondani, még azt is csak találgatjuk, mennyire terheli meg a sportolók …