2024. július 20., szombatMa Illés napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 404,00 Ft
2024.07.20. Illés Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 404,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Vegyes hazai eredmények az olimpiai selejtezőn

Hirdetés

Vegyes hazai eredmények az olimpiai selejtezőn

Tusnády Nimród sportmászó a boulder (ügyességi) és a lead (nehézségi) kategóriákban mérette meg magát. A boulder kvalifikáció során a 46 versenyző közül a 32. helyen végzett. A lead kategóriában minden versenyzőnek a hatperces felkészülési idő után egy lehetősége volt feljutni a több mint 15 méteres mászóúton. 

Tusnády 33 pontot ért el, és összesítésben 61,8 ponttal a 40. helyen zárta a versenyt. Mivel a sanghaji versenyen is csak a 44. helyet érte el, biztosan nem vehet részt a párizsi olimpián.

Tusnády Nimród a férfi sportmászás nehézségi mászásában (lead) versenyez a sportmászók első selejtezőjében a városi sportágak budapesti olimpiai kvalifikációjában.

Hirdetés

Tusnády Nimród a férfi sportmászás nehézségi mászásában (lead) versenyez a sportmászók első selejtezőjében a városi sportágak budapesti olimpiai kvalifikációjában.

Fotó: Balogh Zoltán / MTI

„Nagy sikerélmény nekem ez a mászás, mivel talán most először éreztem igazán, hogy tudok ezeken a nehézségi utakon is majd egyszer jót mászni. Lehetett volna jobb vagy pontosabb, de most éreztem először azt, hogy jól másztam és ahogyan fejlődök, úgy ebből a későbbiekben még bármi is lehet” – mondta Tusnády az M4 Sport helyszíni stábjának, majd hozzátette, nagyon jó élmény volt hazai közönség előtt versenyezni, amire korábban még nem volt lehetősége, valamint a legfontosabb dolog, amit hazavisz innen, az a plusz motiváció. Éppen ezért a jövőben még keményebben szeretne edzeni, hogy minél többször élhesse át ezt az élményt, akár nemzetközi szinten is.  

A BMX freestyle parkban Kempf Zoltán sikeresen továbbjutott a döntőbe. A versenyzők négy hatfős csoportban mutatták be trükkjeiket, mindenkinek kétszer egy perc állt rendelkezésére. Kempf a 2013-as világbajnoki cím megszerzése után egy időre visszavonult, de az olimpiai programba kerülés hírére újra edzeni kezdett. Biztonságos, de látványos menetével 76,50 pontot szerzett, ami jobb volt, mint a sanghaji 72,14 pontja.

Kempf második köre során egy balesetet szenvedett, melyben felrepedt a bőr a szeme alatt, és kórházi ellátásra szorult, de ez nem akadályozta meg abban, hogy remek teljesítményt nyújtson. Az 82,80 pontjával csoportja vezető helyére került, és végül bejutott a szombati döntőbe.

Nagyon örülök a pontszámnak. Sanghajban sokkal nehezebb és rizikósabb trükköket csináltam, itt a pálya folyamatossága és a trükkök lendülete volt jobb

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2024/parizs/2024/06/22/sanghaj-olimpia-budapest-olimpia2024-parizs-parizs2024/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Leclerc balesete után Norris vitte a második szabadedzést Mogyoródon

Nico Hülkenberg az első szabadedzést kihagyta, 17:00 óra előtt aztán visszakapta az autóját a rutinos …