2022. november 29., keddMa Stefánia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 390,00 Ft | CHF: 414,00 Ft
2022.11.29. Stefánia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 390,00 Ft | CHF: 414,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Végre megszólaltak az országváltásról a Liu fivérek, bírálják a magyar szövetséget

Hirdetés

Végre megszólaltak az országváltásról a Liu fivérek, bírálják a magyar szövetséget

Az egész történet augusztusban indult, amikor a két olimpiai bajnok magyar rövidpályás gyorskorcsolyázó Instagram-bejegyzésben közölte, hogy Kínában folytatják a felkészülésüket szeretett edzőjük és „pótmamájuk”, Csang Csing Lina vezetésével. Akkor még úgy tűnt, nem terveznek országot váltani, ám az idő előrehaladtával megváltozott a helyzet.

Derült égből villámcsapásként érte a magyar sportszeretőket, amikor bő egy héttel ezelőtt a Liu fivérek, Shaolin Sándor és Shaoang a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) hozzájárulását kérte az országváltáshoz vezető folyamat megindításához.

Ami az egyik oldalon óriási veszteség, a másikon rég nem látott lehetőség is lehet a MOKSZ számára. A Liu testvérek országváltási kérelme feloldhat egy, a szövetségen belül hosszú ideje meglévő feszültséget, mely a fivérek többek által túlzottan is kivételezettnek tartott helyzetéből fakadt. Az Index értesülései szerint ez a konfliktushelyzet vezetett nyáron Krueger John-Henry csapatból való kizárásához is.

Fizetnek is, ha a szövetség ragaszkodik hozzá

A Liu fivéreket megviseli, hogy így kellett dönteniük, de amikor megtudták, hogy a magyar szövetség nem tartja együtt az edzői stábot, aggódni kezdtek. Többször is egyeztettek a szervezettel az edzői stáb egyben tartásáról, ám amikor kiderült, hogy ez nem fog megvalósulni, akkor megingott a bizalmuk, hiszen bizonytalanná vált a jövőjük, valamint az is nyugtalanította őket, hogy a szövetségnek a mai napig sincs kidolgozott szakmai terve az olimpiai ciklusra.

Hirdetés

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2022/11/17/liu-shaolin-sandor-liu-shaoang-rovidpalyas-gyorskorcsolya-magyar-orszagos-korcsolyazo-szovetseg-olimpia-orszagvaltas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Nem viselnek maszkot, ezért a kínai televízió nem mutatja közvetítésében a vb szurkolóit

Nem viselnek maszkot, ezért a kínai televízió nem mutatja közvetítésében a vb szurkolóit

Ahogy arról a napokban az Index is beszámolt, egyre fogy a türelem Kínában a koronavírus …