2023. március 27., hétfőMa Hajnalka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
2023.03.27. Hajnalka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Véget ért a Fradi-verő Iváncsa tündérmeséje a Magyar Kupában

Hirdetés

Véget ért a Fradi-verő Iváncsa tündérmeséje a Magyar Kupában

Emlékezetes, mindamellett rendkívül sportszerű gesztus volt az FTC részéről, hogy a rekordbajnok felett győzedelmeskedő iváncsaiak játékosait és szakmai stábját megvendégelte a Groupama Arénában az utolsó, Monaco elleni Európa-liga csoportmeccsen. Így a Fejér megyeiek testközelből láthatták, ahogy a zöld-fehérek megnyerik a kvartettet és bejutnak a második számú európai kupasorozat legjobb 16 csapata közé.

„Talán viszonozhattuk volna a kedvességet, és mi is megvendégelhettük volna a ferencvárosiakat a mai összecsapáson” – mondta egy félmosoly kíséretében egy iváncsai szurkoló, nagyjából másfél órával a kezdő sípszót megelőzően.

A Ferencváros Magyarország toronymagasan legerősebb csapata, azok után, hogy őket kiejtettük, kitől kellene tartanunk? Csak azt nem tudom, hogy ha megnyerjük a Magyar Kupát, hol fogjuk játszani a nemzetközi meccseinket

Hirdetés

– folytatta rögtönzött beszélgetőpartnerünk, aki a realitás talaján maradva végül azzal zárta gondolatait: természetesen a mai meccsnek a BMTE az esélye, ám reméli, megnehezítik majd Mátyus János alakulatának dolgát a kedvencek, amely az őszi szezonnak még Csizmadia Csabával vágott neki, ám a gyenge rajtot követően a klub vezetése a korábbi 34-szeres válogatott hátvédre bízta a szakmai munkát. A váltás a jelek szerint bevált, hiszen az együttes már 11. az NB II-ben, a tavaszt pedig két sikerrel kezdte, többek között a második Pécs ellen aratott, idegenbeli bravúrgyőzelemmel.17

Galéria: Iváncsa-BudafokFotó: Papajcsik Péter / Index

A déli harangszó mintha egyfajta jelzéssel ért volna fel az embereknek, egyre nagyobb létszámban érkeztek meg a Károly István Sporttelepre. A vendégeket is szép számmal kísérték el a szurkolók, akik közül többen szabadságot vettek ki, hogy láthassák a kedvenceket. „Minden mérkőzésen ott vagyunk és szurkolunk a Budafoknak. 

Az ősz sajnos nem volt egyszerű, most viszont eddig nagyszerűen szerepelnek a srácok, két győzelemmel kezdtük a bajnokságot, nem kaptunk még gólt, így bizakodunk a tavaszt illetően.

És hogy mit várok a Magyar Kupától? Egyértelmű: végső győzelmet, irány Európa!”

Aki egyébként Iváncsára látogat, igazi autentikus környezetet talál, ékszerdoboza a rendezett focipálya, amelyet jobbról lovarda – benne gyönyörű lovakkal –, balról pedig óvoda határol. Utóbbi előtt már gyülekezett a helyi „kemény mag”, kislányok és kisfiúk tömege buzdította a hazaiakat „Iváncsa!, Iváncsa!” felkiáltással.

Szerencsére akkora azért még nem volt a hangzavar, hogy ne tudjunk néhány szót váltani a klub első emberével, Baki Imrével. „Hiába búcsúztattuk a Fradit, egyértelműen a Budafok a mérkőzés esélyese. Mátyus János nagyszerű munkát végez a csapattal, ez mind az eredményeken, mind a rivális játékán meglátszik. Számunkra már így is történelmi siker, hogy a legjobb 16 közé jutottunk, innentől bármi történik, büszkék leszünk a szezonunkra.”

Lehetnek is, hiszen az Iváncsa vezeti az NB III, Közép csoportját, így harcban van a feljutásért, igaz, az egyesület első embere elárulta: február végén derül majd ki, beadják-e a licenckérelmet az MLSZ-nek a másodosztályra.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/futball/2023/02/08/magyar-kupa-nyolcaddonto-ivancsa-budafok-riport-matyus-janos-ferencvaros/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Aranycipő, zászlóba tekert ukránok és angol győzelem az Eb-selejtezőn

Aranycipő, zászlóba tekert ukránok és angol győzelem az Eb-selejtezőn

A találkozó kezdése előtt aranycipővel köszöntötték Harry Kane-t, aki az olaszországi góljával a válogatott történetének …