2023. március 23., csütörtökMa Beáta napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 392,00 Ft
2023.03.23. Beáta Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 392,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Vaskuti Istvánt választották a Nemzet Sportolói társaságuk új tagjának

Hirdetés

Vaskuti Istvánt választották a Nemzet Sportolói társaságuk új tagjának

A jelenlegi tagok közötti szavazásban kiválasztott Vaskuti István kenu kettes 500 méteren nyert olimpián 1980-ban, sportvezetőként pedig 2008 és 2016 között a nemzetközi sportági szövetség első alelnöke volt.

A Nemzet Sportolói exkluzív társaságában a birkózó Varga János tavaly decemberi halálával üresedett meg egy hely a tizenkettőből.

A sporttörvény alapján a Nemzet Sportolói tesznek javaslatot az új tagra, akit Schmidt Ádám, a sportért felelős államtitkár terjeszt fel, majd a jelöltről a kormány dönt.

Hirdetés

A testület tagja az lehet, aki a 60. életévét betöltötte, sportolóként kimagasló eredményt ért el, és versenyzői pályafutása után is fontos szerepet játszott a hazai sportéletben.

A telefonom ismeretlen számot jelzett. Felvettem, a túloldalon pedig elhangzott: Schmidt Ádám vagyok. Akkor már gondoltam, hogy nem arról akar beszámolni nekem, hogy nem én nyertem… Meleg hangon gratulált, majd átadta a telefont Schmitt Pálnak, aki szintén megtette ezt. S bár számítottam az elismerésre, hiszen mindenféle nagyképűség nélkül azért sok mindent elértem sportolóként és sportvezetőként is, a telefonhívás után hálát adtam a Jóistennek, hogy ezt elértem és megéltem. És nem akárkiktől kaptam az elismerést: életem során sok kitüntetést kaptam, győztesként álltam a dobogón jó néhányszor, ám ezúttal mégiscsak azok választottak maguk közé, akikre mindig is felnéztem, akiket mindig is nagyra tartottam. Büszke vagyok magamra, de tudom, hogy az elismerés kötelez is

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2023/02/08/vaskuti-istvant-valasztottak-a-nemzet-sportoloi-tarsasaguk-uj-tagjanak/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Fucsovics Márton sikerrel vette az első akadályt Miamiban

Fucsovics Márton sikerrel vette az első akadályt Miamiban

A világranglistán 74. játékos az őt 11 hellyel megelőző Pedro Cachinnal találkozott, pályafutása során először. …