2024. július 20., szombatMa Illés napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 404,00 Ft
2024.07.20. Illés Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 404,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Vasárnap délután le kellett zárni az Orczy-parkot

Hirdetés

Vasárnap délután le kellett zárni az Orczy-parkot

A BMX freestyle park versenyszámát, a sportmászást, a gördeszkát és a bréktáncot felvonultató sporteseményen 18 olimpiai érmes, köztük hét olimpiai bajnok is részt vett, akik Budapesten mérethették meg magukat utoljára a párizsi játékok előtt.

„Amikor felmerült az ötlet, hogy a zárónap éppen a Nemzetközi Olimpia Napra essen, a Magyar Olimpiai Bizottság is óriási lehetőséget látott ebben, hiszen hagyományosan június 23-án ünnepeljük az olimpiai napot. Gyakorlatilag innen mehetnek Párizsba a versenyzők, és az is hatalmas lehetőség, hogy az új sportágak magyar képviselői is találkoztak a világelittel”   mondta a Ludovika Campuson a MOB-elnök. 

Gyulay Zsolt azt is megjegyezte, az egyik legfontosabb hozadéka a négynapos eseménynek, hogy az a fiatal korosztály, amely most kilátogatott, találkozott az olimpiai ötkarikával, valamint olyan korosztályokat is elértek, amelyek hagyományosan nem figyelnek az olimpiára, vagy nem is nézik a nyári játékokat.

Hirdetés

Nyilván a hagyományos sportokat űző embereknek ez furcsa, de ha csak a sportmászást nézzük, amely gyakorlatilag négy év alatt felkerült az olimpia programjára, akkor ezek a sportágak hamar megtalálják önmagukat.

Gyulay Zsolt kiemelte, hogy a MOB a korábbi évekhez hasonlóan mindent megtett azért, hogy népszerűsítse a Nemzetközi Olimpiai Bizottság 130., illetve az egy évvel fiatalabb hazai szervezet évfordulóját.

„Az egyik legfontosabb küldetése az olimpiai bizottságoknak a hagyományok ápolása, és ebben úgy gondolom, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság élen jár” – fűzte hozzá Gyulay Zsolt.

A városi sportágak selejtezőjének második, egyben utolsó állomásán négy magyar szerepelt, de nem sikerült kvótát szerezniük a párizsi olimpiára.

Fürjes Balázs, a szervező bizottság társelnöke és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság magyar tagja szerint az utcai sportok olimpiai fesztiválja világsikert aratott. A budapesti Ludovika Campusra csütörtök óta több mint hatvanezer látogató érkezett, és vasárnap a látogatók száma meghaladta a hatvanezret, ami miatt délután három órakor le kellett zárni a parkot. Onnantól a beengedést szakaszosra váltották: a távozók helyett mindig új látogatók léphetnek be. Az eseményt közel száz országban […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2024/parizs/2024/06/24/budapest-sanghaj-gyulay-zsolt-olimpia-ludovika-campus-parizs-2024-kvota-kvalifikacio-brektanc-gordeszka-sportmaszas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Leclerc balesete után Norris vitte a második szabadedzést Mogyoródon

Nico Hülkenberg az első szabadedzést kihagyta, 17:00 óra előtt aztán visszakapta az autóját a rutinos …