2021. június 14., hétfőMa Vazul napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 350,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
2021.06.14. Vazul Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 350,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Várnától Bordeaux-ig mozognak egyet a gyerekek

Hirdetés

Várnától Bordeaux-ig mozognak egyet a gyerekek

Először kerül sor erre az eseményre, ami Európában is úttörőnek számít

– kezdte az Indexnek Dénes Ferenc, a Digitális Sport Tudásközpont vezetője.

Az iskola utolsó hetében megszervezett, rendhagyó online testnevelésórához bárki csatlakozhat az ország bármelyik iskolájából. A DigitalTesiLIVE! 2021. június 11-i programja iránt az EU tagállamaiból is nagy érdeklődés mutatkozik, ezért nemcsak magyar nyelven, hanem angol alámondással is követhető lesz a testnevelésóra. A diákok valós időben részt is vehetnek az órákon, amelyek több kamera közvetítésében, streamingszolgáltatás révén jutnak el a végső felhasználókhoz. A tanév utolsó napján ez egy kellemes, országokon átívelő élményprogram lehet minden diák számára.

Hirdetés

A program azonban nem csak egy „egyszerű” streamingszolgáltatás, hanem módszertani bemutató is a testnevelés digitális támogatásának illusztrálására. A testnevelési órák felépítésükben követik az európai gyakorlatot, mozgásanyaguk nem tartalmaz olyan elemeket, amelyeket a testnevelő kollégák vagy a tanulók már ne ismernének, illetve ne végeztek volna korábban. A 45 perces órák egyediségét a főrészt játékos gyakorlatai adják.

A testnevelés digitális oktatásával foglalkozunk, és jött az ötlet, hogy jó lenne, ha egy online oktatásba egész Európából be lehetne csatlakozni. Nagyon jó volt a fogadtatása, és végül az Európa-bajnokság nyitónapját tűztük ki dátumnak. Ahogy szerveztük, úgy lett egyre nyilvánvalóbb, mekkora potenciál van ebben a kezdeményezésben. Alapvetően két szálról kell beszélnünk, az egyik a testnevelésóra: Várnától Bordeaux-ig mozogjanak egyet a gyerekek. Közösen játszhatnak, vegyünk például egy kislabdahajítást, amiben össze […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2021/06/10/varnatol-bordeaux-ig-mozognak-egyet-a-gyerekek/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Házon belüli balhé árnyékolja a francia készülést

Házon belüli balhé árnyékolja a francia készülést

A történtek múlt hét keddig, a francia válogatott utolsó felkészülési mérkőzéséig nyúlnak vissza. A Bulgária …