2024. július 15., hétfőMa Henrik napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 392,00 Ft | USD: 360,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
2024.07.15. Henrik Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 392,00 Ft | USD: 360,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Van egy jó csapatunk, van egy kiváló stratégánk. Ez is sokkal több, mint ami hiányzik!

Hirdetés

Van egy jó csapatunk, van egy kiváló stratégánk. Ez is sokkal több, mint ami hiányzik!

Aki időben érkezett a stuttgarti stadionba, vagy jó ütemben foglalta el a helyét kedvenc foteljában a tévékészülék előtt, az nem maradt le a létszámolvasásról: három Bayern-játékos. Jelen. Hárman a bajnok és kupagyőztes Leverkusenből. Jelen. Bajnokok Ligája-győztesek és spanyol topcsapatok futballistái. Jelen. Londoni sztárcsapat. Jelen. A helyi sikercsapatból van itt valaki? Jelen. Összesen 489 mérkőzés a lábakban, vagyis 44,5 találkozó az idei szezonban átlagban a legmagasabb szinten.

Kevés helyzet, kevés labda, de az elmúlt időszak eredményei mellettünk szóltak

Kik lennének a kihívók? A piros sarokban pedig az az ellenfél árnyékolgat, szurkálja a levegőt, aki a közelmúltban már tud felmutatni szép eredményeket a párosításban. A 2021-ben megrendezett 2020-as Eb harmadik csoportmérkőzésén Münchenben borzolta a kedélyeket. Leon Goretzka úgy örült a 84. percben szerzett egyenlítő góljának, mintha megnyerték volna az egész tornát. A hosszabbítással együtt tíz percre volt a magyar csapat a csodától, a halálcsoportból való továbbjutástól.

Robert Andrichsal és Schaefer András

Hirdetés

Robert Andrichsal és Schaefer András

Fotó: Damien Meyer / AFP

Egy évvel később a Nemzetek Ligájában sem tisztelte az olasz mester alakulata a nagy múltú ellenfelet, és bebizonyította, hogy bár egy futballmérkőzés valóban közel 90 percig tart, de azt mégsem mindig a németek nyerik. Döntetlen hazai pályán, majd győzelem Szalai Ádám parádés sarkazásával Lipcsében. Igaz, könnyű volt nekünk, három játékosunk is hazai pályán játszott. Közös pont, hogy mindhárom alkalommal gólt szereztünk a mérkőzés elején. Azonban egyet nem szabad elfelejteni: egyik találkozón sem volt kilenc kísérletnél és 35 százalékos labdabirtoklásnál több a magyar csapat neve mellett.

A hatalmas minőségi különbséget nem lehet mindig eltüntetni

Ezúttal sem volt nálunk többet a labda. A németeknél egy éppen visszavonulni készülő, most a 99%-os passzhatékonyságától és Skócia elleni teljesítményétől „fényévekkel” elmaradó Toni Kroos próbált sokszor a védelembe visszahúzódva irányítani. Ezúttal „csak” 131 átadásából 124 talált csapattársat (95%), minden szerelési kísérlete jó volt, és az összes párharcát is megnyerte. Sokszor kereste a labdával ugyancsak közeli kapcsolatot és barátságot ápoló, a mérkőzés legjobbjának választott Ilkay Gündogant, hogy ő három olyan gyorsasággal bíró csikót röpítsen támadásba, akiket messze egy határban nem láttunk már rég a magyar rónán.

A magyar oldalon két változtatás volt a svájciak elleni kezdőcsapathoz mérten. Dárdai Márton került Szalai Attila helyére, és Bolla Bendegúz is lehetőséget kapott a jobb oldalon. 335 mérkőzés a lábakban, 30,5 találkozó átlagban, játékosonként az idényben. Svájcban, az olasz és a német másodosztályban, az NB I-ben és néhány jobb csapatban. Nem játszott olyan magyar játékos, aki klubcsapatával előrébb végzett volna bármely német játékos klubcsapatánál a kezdőben.

Pár kontra és a pontrúgások, Manuel Neuer is kellett a német sikerhez

Ha innen közelítjük meg, akkor ismét nagyot alkotott Marco Rossi és válogatottja. Az első félidőben bár labdával kevesebbet (28 százalék) találkozott, de kontrái veszélyesek voltak. Jól szűkítették a területeket, nagyobb hangsúlyt fektetve a centrális területekre, folyamatosan terelve az ellenfél építkezését a szélek felé. A legnagyobb reményeink pontrúgásokból lehettek volna, ezek kifejezetten jól és veszélyesen is sikerültek, de vagy Manuel Neuer hárított hatalmasat, vagy pár centin múlott csak a sikerességük.

Manuel Neuer és Willi Orbán

Manuel Neuer és Willi Orbán

Fotó: Damien Meyer / AFP

Bármennyire szeretnénk fenntartani a rózsaszín szemüvegünket, a német számok ebben a periódusban is jobban festettek. A hazai nyolc szöglettel szemben nálunk csak három szerepelt a lőlapon, és míg Jamal Musialáék 17-szer jártak a tizenhatosunkon belül, addig legjobbjaink csak négyszer tévedtek a másik büntetőterületen belülre az első játékrészben. Kai Havertz közeli próbálkozásánál Gulácsi Péter nagyot védett, Robert Andrich lövését még Bolla mentette a gólvonal előtt, de Gündogan harcossága és Musiala befejezése ellen már nem volt ellenszer.

Az egyetlen gyógyír Danny Makkelie kezében volt, de a szájáig nem jutott el. Csendben maradt a síp, és az embernek egy pontosan nyolc évvel ezelőtti, 2016. június 18-án lejátszott Európa-bajnoki csoportmérkőzés és Szergej Karaszjov villant be azonnal. Sokakat kísértett, sokaknak okozott álmatlan éjszakákat még a találkozót követően is hosszú ideig az orosz játékvezető. Fizimiskájával és kiváló teljesítményével egyaránt. Tegnap a 22. percben hasonló polcra kerülhetett a magyar szívekben a holland Makkelie is.

Elfáradt, majd cseréivel sem lép(het)ett előre válogatottunk

A mérkőzés végkimenetel azonban nem ezen az egy momentumon múlt. A második félidőre már nem ugyanaz a vagány csapat jött ki, amelyet láthattunk az első félidőben. Bár Varga Barnabásnak ezen a meccsen is megvolt a fejelési lehetősége, de a labda egy hajszálnyival magasabban érkezett középre Dárdai Márton indítását és Sallai Roland álombeadását követően, így a skótok elleni gólszerző már nem tudta azt lefelé bólintani. A második játékrészben már csak négy kísérletünk volt, egyre jobban fáradt az egész mérkőzéses nyomozásban és koncentrációban a csapat. Elkezdődtek a cserék. Hazai oldalon öt Bundesliga-játékos hozott az elmúlt szezonból 56 gólt és 42 gólpasszt és minőségi frissítést a pályára.

Mi elsőként ismét attól a Kleinheisler Lászlótól vártuk a pluszlöketet, akinek közel 30 perces […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/futball/2024/eb/2024/06/20/nemetorszag-magyarorszag-hrutka-janos/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Harry Kane hatodszor is nekifut a döntőnek, hogy végre-valahára nyerjen egy trófeát

Bő egy éve foglaltuk össze Harry Kane vesszőfutását, kiemelve, hogy hiába vált az angol klub- …