2020. október 20., keddMa Vendel napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 365,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 340,00 Ft
2020.10.20. Vendel Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 365,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 340,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Vámos Márton: nincs ma a Fradinál profibb klub a vízilabdában

Vámos Márton: nincs ma a Fradinál profibb klub a vízilabdában

2018 tavasza óta minden sorozatot figyelembe véve zsinórban a 10. trófeáját nyerte a Magyar Kupa-győzelemnek köszönhetően a Ferencváros vízilabdacsapata, ami minden csapatsportot vizsgálva teljesen egyedülálló a világon. Mi a zöld-fehér titok?

Már akkor is figyeltem a Fradit, amikor még Szolnokon játszottam, és azt tapasztaltam, hogy 

nagyon jó irányba indult el az építkezés a csapatnál. Nem egyszerre vettek meg jó pólósokat, hanem évről évre formálták/formálják tudatosan a keretet, ez a játékospolitika az alapja a sikereknek.

Emellett az ország legjobb szakemberei dolgoznak a klubnál, akiket nemzetközileg is elismernek, Varga Zsoltot nem véletlenül választották meg az év edzőjének, és rendkívül magas színvonalú az orvosi, valamint az erőnléti stábunk is. A körülmények és a lehetőségek nagyszerűek, a biztos, stabil háttér nélkül aligha értünk volna el ilyen egyedülálló eredménysort, amely akár a Netflixen is megérne egy külön miniszériát.

A csapat edzője, Varga Zsolt szerint az összes közül talán a mostani, Szolnok elleni siker volt a legnehezebb. Ön szerint is?

Egyetértek vele, már csak azért is, mert Zalánki Gergőre és Varga Dénesre sem számíthattunk sérülés miatt, akik egyértelműen meghatározó tagjai a csapatunknak. Emellett a koronavírus is teljesen új helyzet elé állított mindenkit, karanténba kerültünk, elmaradtak meccsek, nem tudtunk a megszokott módon készülni. A döntőben viszont mindentől függetleníteni kellett magunkat, ami főleg fejben volt nehéz. Nem hagytuk túlságosan meglépni a Szolnokot, és a végén, a legfontosabb pillanatokban higgadtabbnak bizonyultunk.

Számomra azért kivételes ez a győzelem, mert Varga Dumi hiányában először egy tornán én voltam a csapatkapitány, amit ráadásul megnyertünk, így erre a Magyar Kupa-sorozatra biztosan mindig büszke leszek.

Vámos Márton csapatkapitányként vezette győzelemre a Ferencvárost (Forrás: Fradi.hu)

Vámos Márton csapatkapitányként vezette győzelemre a Ferencvárost (Forrás: Fradi.hu)

A koronavírus-járvány duplán sújtotta a Fradit, hiszen ha nem lett volna elég a bizonytalanság, több játékos is megfertőződött. Mennyire nyomta rá a bélyegét a Covid a felkészülésre?

Szerencsére a biztonsági előírásokat betartva mi a márciustól kezdődő nagy lezárások és intézkedések alatt is tudtunk edzeni, kis csoportokra bontva. 

Ez hatalmas előny volt a többi csapattal szemben, megmaradt az a napi rutin, amihez egyébként hozzászoktunk, míg a riválisok közül sokan két hónapig semmit nem tudtak csinálni.

A második hullámban, ahol már négyen is érintettek voltak a csapatból, nehezebb volt a helyzetünk, a 14 napos karantén felborította a tervezett edzésmunkát, de erre a szituációra is jól reagáltunk.

Az együttes igazi ötméteres-specialista lett, hiszen 2019-ben a magyar bajnoki címet, a Bajnokok Ligáját, az Európai Szuperkupát és a múlt vasárnapi Magyar Kupát is büntetők után hódította el. Mindez arra enged következtetni, hogy nemcsak fizikálisan, mentálisan is nagyon rendben vannak a játékosok. 

Valóban, négy  győzelem már nem lehet a véletlen műve. Gyakoroljuk is edzések végén az ötösöket, valamint nekem van egy olyan teóriám, hogy ha egy csapat benne van egy ilyen szériában, mint mi, akkor érzi magában a magabiztosságot, az pedig óriási előny. Ha viszont csak a Szolnok elleni meccsről beszélünk, akkor egyértelműen az is minket segített, hogy 

három másodperccel a vége előtt egyenlítettünk, ami mentálisan minket feldobott, a rivális játékosait viszont valamilyen szinten lenyomta.

Vámos Márton szerint nemcsak fizikálisan, mentálisan is topon van a Fradi vízilabdacsapata

Vámos Márton szerint nemcsak fizikálisan, mentálisan is topon van a Fradi vízilabdacsapata

Fotó: Bánkúti Sándor / Index

Nincs meg annak a veszélye, hogy ennyi siker után kiégnek a játékosok? 

Előbb-utóbb sajnos meg fog szakadni a szériánk, ezzel tisztában vagyunk, de azért remélem, hogy tíznél nem állunk meg. A tizenegyedik az újabb bajnoki cím lehet majd, jók is az esélyeink az aranyéremre, nem kérdés, […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
http://index.hu/sport/vizilabda/2020/10/10/vamos_marton_jelenleg_nincs_a_fradinal_profibb_klub_a_vizilabda_vilagaban/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

 Elkapkodták a több százezer forintos VIP-bérleteket a Fradi BL-meccseire

Elkapkodták a több százezer forintos VIP-bérleteket a Fradi BL-meccseire

Rohamosan fogynak a bérletek a Ferencváros labdarúgócsapatának hazai Bajnokok Ligája-mérkőzéseire. Igaz András, a Groupama Arénát …