2021. október 21., csütörtökMa Orsolya napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 337,00 Ft
2021.10.21. Orsolya Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 337,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Uszik bravúrja vetekszik Buster Douglas Tyson elleni KO-jával

Hirdetés

Uszik bravúrja vetekszik Buster Douglas Tyson elleni KO-jával

Szóval abban mindenki megegyezik, hogy James Buster Douglas KO-győzelme az addig veretlen Mike Tyson ellen 1990. február 11-én volt a legnagyobb szenzáció a boksztörténelemben. Iron Mike 42:1 arányban volt esélyesebb a fogadóirodáknál Douglasnél, mindössze egyetlen kaszinó, a The Mirage fogadott el téteket a meccsre, annyira egyértelműnek tűnt Tyson győzelme. Az sem Douglas malmára hajtotta a vizet, hogy édesanyja 23 nappal a meccs előtt, 46 éves korában elhunyt. Douglas azonban lelkiismeretesen felkészült a mérkőzésre, szemben Tysonnal, aki félvállról vette az összecsapást a nem túl acélos, 38-4-es mérleggel érkező ellen. De nemcsak Tyson volt elbizakodott, hanem a ringsegédek is; még a duzzanatok elsimítására szolgáló vasalót és jeget sem hoztak a meccsre, amikor Tyson szemei elkezdtek bedagadni Douglas bombáitól, egy gumikesztyűt töltöttek meg csapvízzel, azzal próbálták meg ápolni a sérüléseket.

Buster Douglas’ knockout of Mike Tyson is still the biggest upset in boxing history ???? pic.twitter.com/XvQUDRMJJa

— ESPN Ringside (@ESPNRingside) August 4, 2020

A második helyre több jelentkező is van, mi Max Schmeling 1936. június 19-én a dugig megtelt Yankee Stadiumban Joe Louis felett aratott KO-győzelmét tartjuk érdemesnek az ezüstéremre. A meccset 57 millióan hallgatták rádión (televízió még nem volt), a 22 éves Barna Bombázó 10:1 arányban volt esélyese a mérkőzésnek a 31 éves, öregedő Schmelinggel szemben. A rutinos német azonban felfedezett egy hibát Louis védekezésében, és ezt kihasználva a 12. menetben kiütötte. Louis veresége annyira megrendítette Amerikát, hogy meglett férfiak zokogtak Manhattan utcáin. 

Hirdetés

It was arguably the most politicised sporting event in history.

The Fight tells the interweaving stories of two extraordinary men – German #MaxSchmeling and American #JoeLouis.

WATCH NOW on @My5_tv: https://t.co/wFezqb4Bo6 pic.twitter.com/99gTgTgTVB

— PBS America (@PBSAmerica) April 1, 2020

A harmadik hely – és a kétes értékű dicsőség – Anthony Joshuáé, de nem a szombat éjjeli, Uszik elleni veresége, hanem a 2019. június 1-jén Andy Ruiz Juniortól elszenvedett KO-ja okán. A kiütés a hetedik menetben érkezett meg az addig veretlen világbajnok Joshuának attól a kis duci mexikóitól, aki azzal dicsekedett, hogy a felkészülés során ipari mennyiségű Snickers csokit fogyasztott el. (Meg is látszott rajta.) Ruiz 25:1 arányban volt underdog, bár az is igaz, hogy nem volt rossz bunyós, 32-1-es mérleggel érkezett a meccsre. 

???? Andy Ruiz Jr knocked down
???? Anthony Joshua knocked down
???? Anthony Joshua knocked down again

Mike Costello goes through that sensational third round at Madison Square Garden in June

Listen live ????
????????: https://t.co/JaumYdIHRH#bbcboxing #RuizJoshua2 pic.twitter.com/EKb9sPtByQ

— BBC 5 Live Sport (@5liveSport) <a […]


A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2021/09/26/uszik-bravurja-vetekszik-buster-douglas-tyson-elleni-ko-javal/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Két hónap után újra meccset nyert Fucsovics Márton

Két hónap után újra meccset nyert Fucsovics Márton

A világranglistán 39. magyar játékos a rangsorban 112. osztrák Dennis Novakkal találkozott kedden este, és …