2022. július 6., szerdaMa Csaba napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
2022.07.06. Csaba Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Úristen! – zúgta a Hajós, miközben 35 gólt vágtak a magyar lányok

Hirdetés

Úristen! – zúgta a Hajós, miközben 35 gólt vágtak a magyar lányok

A FINA vizes világbajnokság harmadik napján az alsó hangon is érmes reményeket dédelgető magyar női vízilabda-válogatottnak is jelenése volt már. A mieink ellenfele a csoport előzetesen leggyengébbnek várt tagja, a kellemes bemelegítésnek ígérkező Kolumbia volt. A dél-amerikaiak eleve nem is szereztek volna kvalifikációt a tornára, ám Japán és Kína visszalépésének ők lettek az egyik kedvezményezettjei. 

S bizony, aki akár csak két percet is késett a Hajós Alfréd Sportuszodából a 21 órára kiírt kezdéshez képest, pikk-pakk szép számú magyar találatról maradt le. A gólcsapot Rebecca Parkes nyitotta centerből, bő két perc elteltével később pedig már 4–0 állt a medence Margit híd felőli oldalába felállított valóban óriási óriáskivetítőn.  

Aki öt éve bármely meccsre kilátogatott a vízilabda-világbajnokság programjából, azon elég hamar úrrá lehetett a nosztalgia. A kék díszités ugyan egy árnyalattal sötétebb kék, mint 2017-ben volt, s talán néhány szponzortábla is változott, a Hajós ideiglenes lelátókkal bővített nyitott uszodája még szűk félház mellett is pont olyan elragadó látványt nyújtott, mint anno.  

Hirdetés

A meccs ötödik perce két szempontból is emlékezetes marad: egyfelől Marin Daniela révén ekkor szerezte meg története első vb-gólját a dél-amerikai csapat, másfelől pedig arra is ekkor akadt először példa, hogy egy magyar lövésből ne szülessen gól. Belefért, 5–1 volt már ekkor. Végül az első negyedet 8–2-re nyertük, a másodikat – hogy úgy fogalmazzunk, egy  óvatos ritmusváltással – 12–0-ra.  

A nagyszünetben így 20–2 állt az eredményjelzőn. Ha már akadt […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2022/fina_vizesvb_budapest/2022/06/20/magyarorszag-kolumbia-noi-vizilabda-merkozes-a-budapesti-vb-n/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A korábbi klasszis szerint egy gond van Fucsovics Mártonnal

A korábbi klasszis szerint egy gond van Fucsovics Mártonnal

Mats Wilander pályafutása során hét alkalommal hódított el Grand Slam-trófeát, 1988-ban a négy legnagyobb tornából …