2021. december 2., csütörtökMa Melinda napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 349,00 Ft
2021.12.02. Melinda Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 349,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Újra úszik a tékozló leány, Szilágyi Liliána

Hirdetés

Újra úszik a tékozló leány, Szilágyi Liliána

A 25. születésnapjához pénteken érkező Szilágyi Liliána testileg és lelkileg is felkészült arra, hogy másfél éves kihagyás után újra edzésbe álljon. Maga döntött úgy, hogy a sikeres feltöltődés után nem tér vissza Shane Tusuphoz, akivel 2019 októberétől a tavalyi váratlan leállásáig dolgozott együtt, hanem Budapestet elhagyva Győrben próbál szerencsét, és az ott dolgozó szakemberekre bízza magát – értesült több forrásból is az SzPress Hírszolgálat. Közelinek tűnik a megegyezés napja, az viszont a Ferencvároson múlik, hogy Szilágyi klubváltási szándékának teljesülését milyen feltételekhez köti a versenyzőnek szokatlanul hosszú türelmi időt adó eddigi munkaadója. Várhatóan nem lesz hosszú huzavona, mert jövő januárban amúgy is kinyílik az átigazolási időszak kapuja, amikor mindenki távozhat, aki akar, de csak úgy, ha az érintett egyesületek készek elfogadni a szövetség idevonatkozó, elsősorban anyagi jellegű előírásait.

Sós Csaba, a válogatott szövetségi kapitánya szerint nem akármilyen visszakapott értéknek számítana, ha Lilu jövőre olyan vagy annál is jobb formában szorongatná az ellenfeleit, mint amilyennel a 2016-os glasgow-i Európa-bajnokságon rukkolt ki, amikor a 200 pillangó döntőjében, akkor éppen Kovács László edző tanítványaként egyetlen századmásodperccel maradt el a német Franciska Hentkétől, és szerzett ezüstérmet. Wladár Sándor, a hazai szövetség elnöke amondó, hogy a jobb sorsra érdemes úszónő a hosszú kihagyás után sem futott ki az időből, az viszont így is ritka bravúrnak számítana, ha a csaknem kétéves szünet után 2022 a nagy visszatérés esztendeje lenne.

Alig néhány hete Lilu klubtársa, a kétszeres világbajnoki ezüstérmes Verrasztó Dávid döntött úgy, hogy a felkészülését a jövőben nem magyar uszodákban folytatja, hanem Ausztriába költözve korábbi edzője, Fehérvári Balázs tanítványai közé áll be. Egy kalap alá venni Verrasztót és Szilágyit azért sem lehet, mert előbbi megmaradt fradistának, utóbbi viszont klubot váltana. Ez talán elvárás is, mert a győri szakemberek aligha dolgoznának Szilágyival pusztán azért, hogy jövendő sikereinek haszonélvezője az ellenlábas budapesti klubja legyen.

Ha semmi váratlan dolog nem történik, jövőre még erősebb lehet a Győri Úszó SE, amely most sem szűkölködik sikeres válogatott versenyzőkben. A műhely élén Petrov Iván áll, aki minden nyilatkozatában megerősíti, hogy az elért teljesítmények mögött nem egy amolyan one-man-show áll, mert a klubot ikertestvérével, Petrov Árpáddal együtt vezeti. (A munkamegosztás úgy néz ki, hogy Iván főleg a vezetői, szervezői, Árpi pedig a szakmai eredményekért felel.)

Hirdetés

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2021/11/17/ujra-uszik-a-tekozlo-leany-szilagyi-liliana/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Fontos sportdiplomáciai pozíciót veszítettünk

Fontos sportdiplomáciai pozíciót veszítettünk

A Nemzetközi Vívószövetség végrehajtó bizottságba tizenhat évi szünet után 2016-ban végre sikerült bekerülnie egy magyar …